Batibouw 2017: een overzicht van de paleizen

Gepubliceerd op 07 February 2017
Batibouw 2017
Batibouw 2017

Ook dit jaar valt er heel wat nieuwigheden te ontdekken tijdens Batibouw. De bezoekers kunnen de nieuwste producten en diensten niet alleen zien, maar ook voelen, ruiken, horen en proeven. Zo wordt naar de beurs gaan een echte beleving. Om jouw bezoek aan deze beurs te vereenvoudigen hebben wij een inhoudelijk overzicht gemaakt van alle paleizen. 

Zoek je een specifieke exposant klik dan hier naar de digitale cataloog of naar het plan van de beurs.  

Slimme toestellen in Paleis 9

Anno 2017 is iedereen altijd en overal verbonden met de rest van de wereld via sociale media zoals Facebook en Twitter. Die trend zet zich ook door in onze woningen, waar alles in het teken staat van connectiviteit, van slimme huishoudtoestellen tot energiezuinige daglichtsturingen en CO2-sensoren voor de ventilatie. Maar wat betekent dat concreet voor een nieuwbouw- of renovatieproject?

Paleis 9 staat met haar intelligente connectiviteitsoplossingen en inspirerende lichttechnieken voor het nieuwe belevingsgerichte BATIBOUW.

 

Paleizen 4 en 5 in het teken van buitenkant van het huis

Of je nu bouwt of renoveert, alles staat of valt met de kwaliteit van de buitenschil. De gevel blijft hét visitekaartje van elke woning, maar ook isolatie en luchtdichtheid verdienen alle aandacht. Want hoe beter we isoleren, hoe hoger het comfort in huis en hoe lager de energiefactuur. In de Paleizen 4 en 5 van BATIBOUW vinden bezoekers alle oplossingen voor een mooie, comfortabele en toekomstgerichte buitenschil.

In Paleis 5: dé plek om ruwbouwelementen in al hun glorie te bewonderen. In Paleis 4 tonen fabrikanten hun jongste innovaties in aluminium, hout en pvc, inclusief superisolerende twee- of drievoudige beglazing.

 

Immovillage op BATIBOUW (paleis 8 en Astridhal)

Een eigen woning verwerven blijft de droom van zowat iedere Belg. En ruim 70% van onze landgenoten slaagt daar in. Al gaan we wel kleiner en vaker in de stad wonen om zo binnen het beschikbare budget te wonen en te ontspannen. De trend creëert nieuwe markten voor projectontwikkelaars en bouwondernemingen. BATIBOUW 2017 speelt daar op in met een nieuw initiatief: de Immovillage. Het concept brengt verschillende vastgoedsectoren samen en werpt zo een uniek licht op de immomarkt.

Paleis 8 van BATIBOUW biedt alle kansen om de bezoeker te informeren over wat er allemaal kan. In aanvulling hierop en nieuw op BATIBOUW 2017 is de Immovillage, een heus vastgoeddorp in de Prinses Astridhal.

 

De toekomst is aan de hernieuwbare energie (paleis 6 en 12)

Tegen 2050 wil de Vlaamse overheid af van het gebruik van fossiele brandstoffen. Ook elders gaan stemmen op om stookolie en aardgas te bannen. Als alternatief dient zich hernieuwbare energie aan. De mogelijkheden in schone energie zijn vandaag al heel wat ruimer dan alleen zonne- en windenergie. BATIBOUW laat u kennis maken met de nieuwste innovaties. Allemaal te ontdekken op BATIBOUW in Paleis 6 en Paleis 12.

 

Gereedschappen in de spotlight in Paleis 9

Een goed vakman kan niet zonder goed gereedschap. Alleen met kwalitatief gereedschap kan een ervaren vakman ook goed project opleveren. BATIBOUW zet Paleis 9 deels in het teken van de cruciale driehoeksverhouding goed gereedschap – goede vaklui – goed project. 

 

De tuin als verlengstuk van de woning in Paleis 1

Een tuin bestaat in alle vormen en maten en is niet altijd een klassiek stukje gras opgevuld met struiken en bloemen. Onze buitenruimte wordt almaar meer een verlengstuk van de woning – bijna een extra kamer om te wonen en te werken. Een kleine koer van een rijwoning in de stad, een grote tuin waar de kinderen in kunnen spelen of een oase van rust: voor elke buitensituatie bestaat er een geschikte oplossing. De Garden Room bevindt zich voor Paleis 1 van BATIBOUW en staat ook dit jaar weer volledig in teken van het buitenleven. Tuinarchitecten en -aannemers staan er klaar om goede raad te geven. Vier nieuwe thema’s staan dit jaar in de kijker: de stadstuin, de tuin op maat van kinderen, de tuin om te ontspannen en de tuin om culinair te genieten. 

 

Ideeën voor afwerking, verbetering of inrichting in Paleis 3

Een woning is nooit helemaal af, zeker voor een Belg. Altijd is er wel iets dat vervangen kan worden door een modernere variant, of een kamer die kan worden heringericht. Daarom wil BATIBOUW ook inspiratie bieden op het vlak van de afwerking, verbetering of inrichting van het huis. 

Eenmaal de zware bouw- of verbouwwerken achter de rug zijn, kan het fijnere werk – de binneninrichting – beginnen. In Paleis 3 op BATIBOUW stellen specialisten uit de meest diverse interieurtakken hun nieuwste producten voor.

 

Keukens in de kijker in Paleis 11

In het paleis van de keukens kunnen de bezoekers de nieuwste trends niet alleen voelen en zien, maar dankzij de chefs die er de toestellen testen en demonstreren, wordt ook hun reuk- en smaakzin verwend.

 

Paleis 7 in het teken van waterbesparing

De waterproblematiek is hyperactueel, en zal dat ook de komende jaren blijven vanwege toenemende schaarste en stijgende prijzen. Daarom staat in Paleis 7 alles in het teken van waterbesparing. Absoluut het ontdekken waard voor kandidaat-bouwheren die hun waterfactuur binnen de perken willen houden.+

 

 

 

Praktische informatie over batibouw 2017

Plaats: Brussels Expo – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel

Openingsuren en dagen:

Professionele dagen:
- Donderdag 16 februari 2017 van 10u00 tot 18u30
- Vrijdag 17 februari 2017 van 10u00 tot 21u00

Dagen voor particulieren:
- Zaterdag 18 februari tot en met zondag 26 februari 2017 van 10 tot 18u30
- Nocturne op donderdag 23 februari 2017: 10u00 tot 23u00

 

Meer info https://www.batibouw.com/nl