Batibouw 2016 : Stel al je BEN-vragen aan bouwcoach BEN!

Gepubliceerd op 26 January 2016

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten om BEN te bouwen als je dat nu al probleemloos kan doen? Zo win je immers meteen al de strijd tegen de energiefactuur, is je woning later veel meer waard en kan je een beroep doen op heel wat financiële stimuli. Om vandaag al een woning te bouwen die beantwoordt aan de normen van morgen, kan je je virtueel laten gidsen door bouwcoach BEN op www.IedereenBEN.be. Je kan ook face-to-face-advies vragen op het IedereenBEN-parcours of tijdens de IedereenBEN-infosessies op Batibouw 2016.

Iedereen BEN

Op www.IedereenBEN.be loodst coach BEN (kandidaat-) bouwers doorheen de verschillende stappen om een woning Bijna-EnergieNeutraal te maken. Van ‘dak en vloer’ over ‘buitenmuren’, ‘glas, ramen en deuren’ en ‘ventilatie’ tot ‘verwarming en hernieuwbare energie.’ Bij elk van die stappen wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, verdelers… Daarnaast vind je op www.IedereenBEN.be een overzicht van alle financiële stimuli waarop je een beroep kan doen als je nu al BEN bouwt. Je kan je eveneens inschrijven voor de IedereenBEN-challenge, waarna coach BEN iedereen met bouwplannen 17 weken lang loodst doorheen de vaak verwarrende jungle van overwegingen en beslissingen.

Op Batibouw 2016 kan je ook heel persoonlijk in contact komen met coach BEN, door het IedereenBEN-parcours te volgen of door deel te nemen aan de gratis IedereenBEN-infosessies.

IedereenBEN-parcours

Op de Batibouwstand van Recticel Insulation (stand 5.311), Wienerberger (stand 5.309), Viessmann (stand 12.117), Deceuninck (stand 4.212), Renson (stand 4.314) en AXA Bank (stand PA-06B) staat een IedereenBEN-pancarte die alle bezoekers aanspoort om hun vragen over Bijna-EnergieNeutraal bouwen – vrijblijvend – op de stand te stellen. 

Bij elke BEN-pancarte zullen postkaartjes liggen met algemene info over www.IedereenBEN.be en een grondplanflyer waarop de ligging van de Batibouwstanden van de diverse IedereenBEN-partners aangegeven staat. Zo kan elke Batibouwbezoeker zijn eigen IedereenBEN-parcours uitstippelen.

IedereenBEN-infosessies

Daarnaast kan je op Batibouw elke weekenddag (27 en 28 februari, 5 en 6 maart) een IedereenBEN-infosessie volgen, georganiseerd door de partners van IedereenBEN in samenwerking met Livios. Nadien beantwoordt IedereenBEN concrete vragen bij een drankje. Deze sessies zijn volledig gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht.

Concrete info zoals het precieze uur van de sessies en de exacte locatie wordt eind januari bekend gemaakt op www.IedereenBEN.be en op livios.be/Batibouw. Via deze sites kan je je ook inschrijven voor de Renovatie2020-infosessies.