Extra troeven voor Eco-brick

Gepubliceerd op 11 February 2015

De gekende Eco-brick, geliefd bij (ver)bouwers die zweren bij een sprekende gevel en een grotere energiezuinigheid, biedt nu nog meer esthetische troeven dankzij de introductie van diverse nieuwe kleuren uit het aanbod gevelstenen van Terca en Desimpel. Daarnaast worden de voordelen van de Eco-brick  nu nog groter als u de extra smalle gevelsteen combineert met de nieuwe keramische binnenmuursteen Porotherm PLS Lambda.

Het verschil zit hem niet alleen in zijn slanke lijn

De Eco-brick hoeven wij u niet meer voor te stellen. Deze gevelsteen is lichter en 3,5 cm smaller dan een traditionele gevelsteen en neemt daardoor minder ruimte in. Daardoor beschikt u over meer ruimte om te isoleren of meer woonruimte. Heel interessant als u streeft naar een laag E-peil of naar een nog energiezuinigere renovatie bij na-isolatie langs de buitenzijde. Om levenslang een mooie winst op uw energiefactuur te boeken, hoeft u geen binnenruimte op te offeren of een extra dikke wand te creëren.

De Eco-brick is niet alleen smaller maar ook lichter. Daardoor is er minder energie nodig voor het transport. Bovendien wordt de gevelsteen in het nieuwe kleurengamma lokaal vervaardigd met plaatselijke grondstoffen. Daardoor is kiezen voor de Eco-brick ook een keuze voor een gezonder leefmilieu. Ook biedt de lichtere steen voor de plaatser een groter gebruiksgemak.

Maar kiezen voor de Eco-brick is voor alles kiezen voor een woning met een sterke uitstraling. Met de introductie van de nieuwe kleuren is een Eco-brick beschikbaar voor elke stijl en voor elk gewenst kleurenpallet.

Eco-brick én Porotherm PLS Lambda: de perfecte combinatie

De voordelen van de Eco-brick  worden nog groter als u de extra smalle gevelsteen combineert met de nieuwe keramische binnenmuursteen Porotherm PLS Lambda. Dankzij zijn lage lambda-waarde (lui = 0,185 W/mK) scoort de Porotherm PLS Lambda immers uitstekend op thermisch vlak, waardoor het isolatiepakket minder dik hoeft te zijn, zonder in te boeten aan draagkracht. De combinatie van de gevelsteen en de binnenmuursteen levert een wandopbouw op die zelfs tot 4,5 cm slanker is dan gebruikelijk, maar die wel dezelfde isolatiewaarde (U-waarde) kan voorleggen.

Voor meer info: www.wienerberger.be

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 26/02/2015 – 08/03/2015, hal 5, stand 309

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan