De PLS Lambda keramische binnenmuursteen

Het idee achter de PLS Lambda keramische binnenmuursteen van Wienerberger kwam tot stand na diepgaand onderzoek. Een ogenschijnlijk kleine ingreep zorgt voor een grote omwenteling: door het perforatiebeeld 90° te draaien verkrijgt de PLS Lambda steen een betere isolatiewaarde terwijl de draagkracht ongewijzigd blijft.

Sterk en isolerend

Het perforatiebeeld van de PLS Lambda mag dan wel verschillend zijn (de perforaties worden nu in de lengterichting geplaatst), de perforatiegraad blijft ongewijzigd. Met andere woorden: de druksterkte blijft behouden. Wat wel wijzigt is de warmtegeleidingscoëfficiënt of lambdawaarde. De lambdawaarde (λui) bedraagt slechts 0,185 W/mK waardoor het isolerend vermogen is toegenomen.

De ‘rode’ bouwknopenoplossing

Verlijmd metselwerk met PLS Lambda binnenmuurstenen maakt deel uit van de isolatieschil. Heel wat bouwknopen worden EPB-aanvaard volgens basisregel 1, wanneer het binnenmetselwerk uitgevoerd wordt met PLS Lambda.

Budgetvriendelijk

Tussengevoegde isolerende delen hoeven niet langer voorzien te worden, terwijl de draagkracht van de keramische binnenmuren behouden blijft. Bovendien kan bespaard worden op de isolatiedikte. Zo biedt de PLS Lambda een budgetvriendelijke oplossing voor de meeste bouwknopen.

Hoger rendement

Het Porotherm Lijm-Systeem van Wienerberger betekent op zich al een grote stap vooruit qua rendementswinst vanwege de eenvoud van de techniek, de snellere afwerking (minder bouwvocht) en de milieuvriendelijkheid (minder waterverbruik, minder bouwafval). Daarnaast heeft de PLS Lambda binnenmuursteen een lengte van 500 mm. Op dezelfde tijd en met hetzelfde aantal handelingen kunnen dus grotere oppervlaktes verlijmd worden, wat het rendement ten goede komt.

Voordelen voor de architect

De voordelen voor de architect zijn legio: detaillering, meetstaten, lastenboeken, ... Alles verloopt een stuk eenvoudiger omdat minder materialen nodig zijn. Verder is de uitvoeringskwaliteit verzekerd en geniet de architect van meer ontwerpvrijheid dankzij de behouden draagkracht. Daarnaast bereikt men met een zelfde wandopbouw een betere isolatiewaarde.

Voordelen voor de aannemer

Voor de aannemer vergt het gebruik van de PLS Lambda minder werfvoorbereidingen, aangezien tussengevoegde isolerende delen niet langer vereist zijn. De uitvoering is meteen ook een stuk eenvoudiger. Dat betekent eenvoudigere coördinatie, dus minder kans op fouten. Dankzij het lijmsysteem verloopt alles bovendien sneller, eenvoudiger en goedkoper. Kortom, het is een win-win-win verhaal.

Blikvanger op Batibouw

Batibouw 2015 staat onder meer in het teken van kostenoptimaal bouwen. Met de PLS Lambda biedt Wienerberger letterlijk een bouwsteen om dit thema te ondersteunen. De fabrikant presenteert dit product dan ook op de bouwbeurs. Op de stand van Wienerberger kan men productdemonstraties bijwonen.

In samenwerking met Wienerberger NV

Meer nieuws van Wienerberger NV

Wedstrijd ‘Win een jaar lang gratis fruit’ dankzij Wienerberger

Wienerberger, aanbieder van bouwmateriaaloplossingen, bekend van de merken Terca, Koramic, Poroth

Waarom kleidakpannen zo populair zijn

Kleidakpannen, of ook wel keramische dakpannen, zijn een slimme keuze voor de bedekking van je he

Jouw ideale gevelsteen? Ontdek hem bij realisaties in jouw buurt

De gevelsteen anno 2019 komt in tal van kleuren, formaten en structuren.

GRATIS Nieuwsbrief