Wegwijs naar een duurzame toekomst

Efficiënt omgaan met hernieuwbare energie om een comfortabel klimaat in huis te creëren, is de grootste uitdaging voor bouwers en verbouwers in 2015. De nieuwe wetgeving rond EPB, ERP en energielabels zorgt ervoor dat de klassieke klimaatoplossingen niet langer volstaan. Viessmann is overtuigd dat hernieuwbare hybride combinaties een duurzame toekomst garanderen. Op Batibouw pakt Viessmann als specialist in hybride producten uit met een totaalpakket aan duurzame innovaties. Consumenten kunnen elke Viessmann warmtepomp of condensatieketel combineren met een zonneboiler voor warm water of PV zonnepanelen voor stroomproductie.

Combinaties van verschillende klimaatoplossingen

Viessmann presenteert dit jaar zijn producten op Batibouw in verschillende hybride combinaties. “Zo kunnen bouwers en verbouwers kiezen welke combinatie het hoogste rendement levert voor hun persoonlijke situatie”, zegt Patrick O. Dat de elektriciteitsprijzen in 2015 zullen stijgen, staat vast. Het is daarom bijzonder interessant te investeren in zonnepanelen. Viessmann biedt als betrouwbare partner een rendementsgarantie van vijfentwintig jaar. De warmtepompen van Viessmann zijn speciaal ontworpen om bij voorkeur de zelf opgewekte stroom te verbruiken.

Ook de nieuwe EPB-wetgeving vormt een grote uitdaging. Sinds 1 januari 2015 moet elke nieuwbouwwoning een deel van zijn energie uit hernieuwbare oplossingen halen. De eenvoudigste manier voor bouwers om hieraan te voldoen is het Vitosol vier m² zonneboilerpakket. Viessmann ontwikkelde dit pakket omdat het eenvoudig te combineren is met zijn condensatieketels. Consumenten kunnen zo tot zestig procent energie voor de aanmaak van warm water besparen. Maar een condensatieketel kan ook gecombineerd worden met een warmtepompboiler. Consumenten die voor deze optie kiezen combineren de efficiënte aanmaak van warmte uit gas of stookolie met de hernieuwbare energie uit de lucht voor de aanmaak van warm water. Tenslotte biedt Viessmann de mogelijkheid om thuis zelf stroom en warmte te produceren met de Vitotwin microwarmtekrachtkoppeling. Het is een eigen, kleine energiecentrale.

Hout is de natuurlijkste brandstof ter wereld

Dat Viessmann een totaalpakket van duurzame klimaatoplossingen aanbiedt, bewijst het met de nieuwe Vitoligno 300-H, een volautomatische biomassaketel op houtsnippers of pellets die zich kenmerkt door een uitermate hoog gebruiksgemak. Hout is de natuurlijkste brandstof ter wereld en quasi CO2-neutraal.

“Consumenten die kiezen voor een verwarmingssysteem op hout, kiezen resoluut voor een duurzame toekomst”, aldus Patrick O.

Hout is slechts één van de mogelijkheden voor een duurzamere toekomst. Via een warmtepomp of zonneboiler kunnen consumenten tot zestig procent energie besparen. Zo garandeert de Vitocal 161-A, een zuinige warmtepomp, de efficiënte aanmaak van sanitair warm water voor bad en douche op basis van de circulatielucht in de woning of de afvoerlucht van de badkamer en de keuken.

Condensatieketel wordt de standaard in 2015

De condensatieketel blijft koning onder de duurzame klimaatoplossingen. Vanaf 26 september 2015 moeten verwarmingstoestellen die in de markt gebracht worden, voldoen aan de Europese ERP-richtlijn. Die heeft de Europese Commissie in het leven geroepen om het energieverbruik in Europa te doen dalen. Deze beslissing past in de 20/20/20-strategie die bedoeld is om twintig procent minder energie te verbruiken tegen 2020. Concreet zullen verouderde, energieverslindende verwarmingsketels niet meer in de handel gebracht worden.

“Een condensatieketel verbruikt tot vijfendertig procent minder brandstof dan een oude klassieke ketel”, zegt Patrick O.

NIEUWIGHEID 2015

Voor wie een haalbare en hernieuwbare klimaatoplossing wil installeren zet Viessmann op Batibouw drie producten in de kijker. Deze zijn te combineren met het gamma aan uiterst efficiënte condensatieketels en warmtepompen.

  1. Vitocal 161-A, een efficiënte en stille warmtepomp voor de aanmaak van warm water voor bad en douche
  2. Vitovolt 300, fotovoltaïsche zonnepanelen van een betrouwbare partner en een gegarandeerd rendement
  3. Vier m2 zonneboilerpakket
  4. Warmtepompen
  5. Condensatieketels

Viessmann – Batibouw 2015: Hal 12 – Stand 117

In samenwerking met Viessmann Belgium bvba

Meer nieuws van Viessmann Belgium bvba

De energietoekomst is duurzaam, elektrisch en geconnecteerd

Viessmann stelt op Batibouw technologie voor die zowel warmte als elektriciteit opwekt

tado° with Viessmann slimme thermostaat is nu verkrijgbaar bij Viessmann installatiebedrijven

 Viessmann is al meer dan 100 jaar een van de toonaangevende fabrikanten van efficiënte verwarmin

Batibouw 2018 - 4 trends bepalen hoe we morgen met energie omgaan

Viessmann pakt op Batibouw uit met technologie die Belgische klimaatdoelstellingen haalt

Batibouw 2018 - Connectiviteit

We kunnen er niet omheen: de huidige samenleving draait op data, en allemaal zijn we op één of an

GRATIS Nieuwsbrief