Batibouw 2016 : Meer wit, meer licht, meer leven!

Meer wit: het VELUX dakvenster in wit geverfd hout wordt de nieuwe standaard en is dé nieuwigheid waarmee het merk in 2016 uitpakt. Met deze nieuwe afwerking in wit geverfd hout zullen moderne interieurs voortaan nog lichter en helderder zijn. 
Meer licht: VELUX staat bekend dat het maximaal daglicht in huis brengt. Het merk komt met een nieuwe designoplossing voor platte daken: het vlak platdakvenster. 
Meer leven: ons leven wordt bepaald door licht en duisternis. Om ons biologische ritme te respecteren en de slaap te bevorderen, stelt VELUX een nieuw multifunctioneel vouwgordijn voor, dat beter verduistert en isoleert.

1. WIT, de nieuwe standaard in VELUX dakvensters

Op Batibouw 2016 stelt VELUX zijn dakvenster in wit geverfd hout voor. Deze nieuwe afwerking verlicht het interieur en biedt talloze decoratieve mogelijkheden. Wetende dat 85% van de muren in België wit zijn, past het dakvenster in wit geverfd hout perfect in de hedendaagse interieurs.

Getest op alle aspecten, onder meer in extreme condities van zon en vochtigheid, beantwoordt het dakvenster met binnenafwerking in wit geverfd hout perfect aan de reputatie van het merk op vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid.

De witte acrylverf op waterbasis, die het hout van hoge kwaliteit bedekt, is een innovatieve verfformule, die bestendig is tegen UV-stralen. Hierdoor kan de kleurstabiliteit doorheen de tijd worden gegarandeerd. Elk onderdeel wordt individueel geverfd voor assemblage, wat een uniforme afwerking garandeert en waardoor het hout natuurlijk kan bewegen zonder barsten in de verf te veroorzaken. Bovendien wordt het venster behandeld tegen vocht en schimmel, waardoor het lang gezond blijft.

Vanaf maart 2016 zal wit geverfd hout de nieuwe standaard worden voor de binnenafwerking van de VELUX dakvensters. De afwerking, in hout omhuld met wit afgelakt polyurethaan, gekenmerkt door zijn onderhoudsvriendelijkheid, is ideaal voor de vochtige ruimtes van de woning. De afwerking in gevernist hout blijft beschikbaar op aanvraag.

Wit wordt door VELUX dus resoluut naar voren geschoven. De nieuwe en hoogwaardige binnenafwerking kan elke ruimte verfraaien en past perfect bij andere kleuren en materialen in de woning.

Richtprijs: vanaf €258 exclusief btw en installatie

2. Meer licht bij platte daken met het nieuwe vlak platdakvenster van VELUX

Het nieuwe vlak platdakvenster zal op Batibouw 2016 worden voorgesteld. Dit designvenster is ideaal om het natuurlijke licht maximaal in huis binnen te laten, en biedt talloze praktische voordelen.

Het vlak platdakvenster is beschikbaar in 8 verschillende afmetingen en in een vast of een elektrisch openende versie.

Deze oplossing is geschikt voor dakhellingen van 5° tot 15° en is voorzien van een esthetisch geïntegreerde geharde ruit van 4 mm dikte. De zwarte randen en discrete profielen in aluminium geven het dak een elegante toets. Voor daken met een hellingshoek tussen de 0° en 15° stelt VELUX zijn platdakvenster met afdekschelp voor.

Dankzij het uitstekende isolatievermogen (Uw = 1,4 W/m2K) wordt het warmteverlies doeltreffend beperkt, hetgeen resulteert in een  comfortabele binnentemperatuur.

De dubbele veiligheidsbeglazing en het vlak glas aan de buitenkant dempen bovendien in hoge mate het geluid van regen en hagel.

Het venster is duurzaam omdat het is vervaardigd uit kwaliteitsmaterialen. Het kader met aluminium profielen vraagt weinig onderhoud.

Het vlak platdakvenster kan worden voorzien van een VELUX-vouwgordijn om de lichtinval in huis optimaal te regelen.

Richtprijs van een vast vlak platdakvenster: vanaf €505 exclusief btw en installatie

3. Nieuw multifunctioneel verduisterend en isolerend vouwgordijn van VELUX: goed slapen, beter leven

De verandering van het natuurlijke licht in de loop van de dag is cruciaal om ons bioritme te bewaren en heeft een positieve invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een huis dat baadt in natuurlijk licht, biedt een stimulerende sfeer binnenshuis. Omgekeerd is het belangrijk dat de slaapkamer volledig donker is om van een goede nachtrust te kunnen genieten. Het is dus belangrijk om vensters met een doeltreffende verduisteringsoplossing uit te rusten.

Het nieuwe VELUX multifunctioneel vouwgordijn voorkomt dat licht binnenvalt, dankzij de verduisterende stof met dubbele plooi. De slaapkamer is zo volledig donker en draagt bij tot een betere nachtrust zodat we klaar zijn voor een nieuwe dag.

Het isolerend vermogen van het VELUX multifunctioneel vouwgordijn werd verbeterd: de honingraatstructuur met aluminium tussenlaag beperkt het gevoel dat er koude binnenkomt van buitenaf en zorgt ’s winters voor maximaal comfort binnen.

Om het multifunctioneel vouwgordijn zo goed mogelijk aan te passen aan het interieur of om kamers een decoratieve toets te geven, heeft VELUX een gamma met 12 kleurschakeringen voorzien.

Het multifunctioneel vouwgordijn is niet alleen elegant, maar ook flexibel: het kan op elke hoogte worden geplaatst zodat men de lichtinval kan aanpassen aan de behoeften en het moment van de dag.

Dankzij het unieke Pick&Click®-systeem waarmee alle dakvensters van VELUX zijn uitgerust, kan het multifunctioneel vouwgordijn gemakkelijk worden geïnstalleerd. Het kan zonder problemen aan het venster worden aangepast, wat ook het model moge zijn. Men dient enkel het bovenste deel van het multifunctioneel vouwgordijn te installeren in de vooraf gemonteerde steunen, en vervolgens de profielen vast te schroeven

Het nieuwe VELUX multifunctioneel vouwgordijn creëert een aangename en comfortabele binnenhuisomgeving, met een optimale verduistering en doeltreffende isolatie.

Richtprijs: vanaf €81 exclusief btw

 

In samenwerking met VELUX

Meer nieuws van VELUX

Dakvenster 20 jaar of ouder? Dan is vervangen voordelig voor jou!

De nieuwste generatie VELUX dakvensters verslaan hun voorgangers op heel wat vlakken.

Vervolledig uw dakvenster met een gordijn volgens uw behoeften

Vervolledig uw dakvenster met een gordijn volgens uw behoeften: verduisteren, bescherming tegen d

Een slimmere en gezondere woning!

Stel u voor dat uw dakvensters automatisch frisse lucht binnenlaten wanneer dat nodig is.

GRATIS Nieuwsbrief