Batibouw 2016 : Inspirerende daken en gevels

Voor bouwers op zoek naar inspiratie op Batibouw, valt er bij Eternit heel wat te ontdekken dit jaar. Grote blikvanger is de nieuwe Solesia daklei, die in een hertekend formaat en patroon voorgesteld wordt en waarvan je zelf het voordeel op de stand kan berekenen. Verder wordt duidelijk hoe je met de nieuwste leien én plaatsingsmethodes de architecturale uitstraling van je woning meer dan ooit naar wens kan bepalen. Hier alvast 3 redenen om de stand van Eternit niet voorbij te lopen.

Eternit is gespecialiseerd in oplossingen voor het hellend dak en de gevel: van vezelcementleien tot zonnedaken, golfplaten, groendaken en verschillende soorten gevelbekleding. Een totaalgamma voor elke bouwstijl: hedendaags-tijdloos, strak-modern of rustiek-landelijk. Vandaag bestaan er heel wat oplossingen om de stijl van je woning nog beter af te stemmen op je persoonlijke voorkeur. Enkele Batibouw-blikvangers op een rij.

Eternit (her)lanceert Solesia, het onzichtbare zonnepaneel

Genieten van zonne-energie, maar zonder het dak te ontsieren met opbouwpanelen? Voor wie bouwplannen heeft of het dak wil renoveren, biedt de Solesia zonnelei de perfecte oplossing. Solesia is een vernieuwend en vooruitstrevend energieconcept van Eternit. Deze fotovoltaïsche leien zijn mooi te integreren in het dakvlak, halen een hoog rendement en hebben dankzij hun nieuwe, grotere formaat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze kunnen op alle courante types van hellende daken gemonteerd worden.

  • Onzichtbaar: Strevend naar de perfecte esthetische integratie, zijn de Solesia zonnepanelen in het dakvlak bijna niet meer te onderscheiden van andere dakbedekking.
  • Betaalbaar: De Solesia leien zijn niet voor de happy few. Ze vervangen de gewone lei en sparen zo een pak materiaal uit. De combinatie van maxi-zonneleien en andere leien geplaatst in een speciaal patroon drukken de kostprijs nog meer, alsook het feit dat één aannemer al het werk in één keer kan uitvoeren.
  • Garantie: Voor de installatie van het Solesia systeem zijn er geen doorboringen in het dak nodig. Het risico op lekken is nagenoeg uitgesloten. Het dak is 100% regendicht.

Primeur: bereken zelf je voordeel

Tijdens Batibouw 2016 kan de bezoeker via een simulatietool op de stand zelf berekenen hoeveel een Solesia energieproducerend dak oplevert.

Creatief met leien voor dak én gevel

Je gevel of dak op een creatieve manier vormgeven? Eternit presenteert een breed gamma om met leien je persoonlijke stempel te drukken. Het kleurenpalet gaat van moderne grijstonen tot warme aardetinten, maar ook met het legpatroon kan je vandaag alle kanten uit om het architecturale effect van je wensen te creëren.

Krachtig verticaal lijneffect met Quarto

Vroeger zag je leien bijna altijd in ruitdekking. Vandaag kan je er allerlei lijneffecten mee creëren: horizontaal, diagonaal, dambordpatroon, trapdekking… De nieuwste plaatsingsmethode Quarto, ook zeer interessant in combinatie met de Solesia zonnelei, zorgt voor een krachtige verticale lijnstructuur die resulteert in een moderne, hedendaagse uitstraling. Deze methode is geschikt voor dak én gevel en kan toegepast worden met alle rechthoekige leien.

Een naadloos geheel

De ‘monolitische’ architectuur, waarbij grote volumes en grote vlakken in één materiaal en kleur worden ingevuld, is in opmars. Hiervoor zijn leien ideaal, omdat ze – anders dan andere materialen - zowel voor dak als gevel geschikt zijn. De leien kunnen perfect doorlopen in de gevel zonder verlies van de noodzakelijke kwaliteiten zoals waterdichtheid, vorst- en weersbestendigheid. De afwerking is sneller te plaatsen dan een traditionele muur in gevelsteen en dankzij het lichte gewicht van het materiaal is er geen versteviging van de bestaande fundering nodig. Ook niet onbelangrijk: je moet geen tweede aannemer zoeken voor de gevelafwerking.

Perfect voor renovatie

Naast de esthetische troeven zijn leien ook erg economisch en handig voor de renovatie van een woning. De dunne bekleding met vezelcement biedt de mogelijkheid om de nodige ruimte voor een bijkomend thermische isolatie te voorzien. De isolerende lagen worden vanaf de buitenkant aangebracht, waardoor de renovatie van oudere gevels kan gebeuren zelfs zonder dat je de woning moet verlaten tijdens de werken. Leien combineren ook mooi met traditionele materialen zoals hout, baksteen en natuursteen. Met een garantie van 30 jaar mag je op beide oren slapen. Gratis staalmateriaal is te verkrijgen via de Eternit website. 

 

In samenwerking met Eternit nv

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Eternit nv

Gevelbekleding: een houtlook voor je gevel, zonder het onderhoud

Wil je je buitengevels een unieke, tijdloze uitstraling geven?

Creatief met vezelcement voor dak en gevel

Dak- en gevelspecialist Eternit verrast ook dit jaar de Batibouw-bezoeker met innovatieve oplossi

TECTA-leien: Bescherming van het hoogste niveau

De nieuwe TECTA-leien garanderen een dak- en gevelbekleding die bestand is tegen extreme weersoms

GRATIS Nieuwsbrief