Siergrind & Grasdallen
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Verfraai je tuin of oprit met siergrind of grasdallen

Zeg niet zomaar steentjes tegen siergrind. De typische blauwe kiezel en dolomiet zijn lang niet meer de enige opties. Mooi als accent in de tuin of als waterdoorlatende verharding, siergrind is verrassend veelzijdig. Tijd om kennis te maken!

Verwarmingsketel en onderhoud
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Zo gaat je verwarmingsketel nog langer mee!

Hoe zorg je ervoor dat je verwarmingsketel zo lang mogelijk meegaat? Simpel, plan op regelmatige basis een professioneel onderhoud in. Dat is goed voor de conditie en de prestaties van je ketel, én het is een stuk veiliger voor jou en je gezin. Bovendien is een onderhoud verplicht bij wet. Met een onderhoudscontract zit je dus helemaal safe.

Must-see: verbluffende renovatie van een vissershuis in Knokke

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ krijg je de kans om unieke projecten te gaan ontdekken. Deze voormalige visserswoning in Knokke bijvoorbeeld, een ontwerp van Meilleure-En-Plus.

Bezoek dit eigenzinnig bouwproject in Hoeilaart tijdens Mijn Thuis Op Maat

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ ontdek je wat er achter deze originele gevel schuilgaat. Achterin gelegen bouwgronden zijn al jaren onderdeel van het ruimtelijk beleid van de gemeente Hoeilaart. Om de verdere uitdeining en verkaveling tegen te gaan, worden achterin gelegen gronden toegankelijk en bebouwbaar gemaakt. Ook deze woning werd op zo'n perceel gebouwd.

Verken deze BEN-woning met houtstructuur en groengevels in Gent

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ krijg je de kans om unieke projecten te gaan ontdekken. SPADE bijvoorbeeld, een BEN-eengezinswoning binnen het project ‘stedelijke woonkavels’ van SoGent. Het ontwerp van dit karaktervol pand komt uit de koker van durv architecten & ontwerpers cvba.

 

Jaren ’50 woning wordt een sfeervol nest in de stad, kom een kijkje nemen!

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ kun je in Hasselt een ingrijpend renovatieproject gaan ontdekken, een verrassend ontwerp van SFAR architecten. Deze woning met roestkleurige gevelsteen, grote raampartijen en horizontale aluminium lamellen is een echte eyecatcher.

Bezoek Villa Zilverberk en ontdek erfgoed met een eigentijdse aanbouw

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ kun je unieke projecten gaan spotten. Villa Zilverberk in Bonheiden bijvoorbeeld. Dit pand uit 1939 staat op de lijst van bouwkundig erfgoed en heeft knappe architecturale elementen uit de nieuwe zakelijkheid.

Ecologisch warm water: hiermee kan het energiezuinig

We verbruiken veel water. Een groot deel hiervan is verwarmd. Dit vraagt energie, véél energie. Gelukkig zijn er ecologische en besparende alternatieven zoals een zonneboiler en een warmtepomp om warm water te produceren. Lees er hier meer over.

Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakbedekking.

Wienerberger ontwikkelde samen met dakdekkers de innovatieve Stormpan Vario 18

Hoe ziet de ideale Stormpan eruit? Aan wie kon Wienerberger dat beter vragen dan aan dakdekkers zelf. In samenwerking met ervaren vakmannen ontwikkelde het bedrijf een unieke Stormpan die perfect past op om het even welk dak. De Stormpan Vario 18 heeft een variabele latafstand tot 25 mm en een gegarandeerde speling in de breedte van 4 mm. Dat maakt deze Stormpan echt uniek.

pleisterwerken
Geplaatst in Inrichting > Wand en Plafond.

Hoe bepleister je een binnenmuur? Volg dit stappenplan voor een puik resultaat!

Wil je je onafgewerkte binnenmuren proper afwerken, zodat je ze daarna kunt verven of behangen? Door ze te bepleisteren bekom je de gladde ondergrond die je voor ogen hebt. Ontdek ons handig stappenplan en ga aan de slag!

Wedstrijd: win een housewarming voor 30 personen

Plaats je drie of meer technieken met de zelfbouwpakketten van Easykit? Goed nieuws. Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op The Housewarming! Ontdek snel hoe je kunt meedoen.  

wanden interieur
Geplaatst in Inrichting > Wand en Plafond.

Deel een ruimte in zoals jij wil met scheidingswanden

Wil je met een scheidingswand meerdere kamers op zolder maken? Een vlakke muur creëren met een voorzetwand? Je interieur vernieuwen met een mooie accentmuur? Je leefruimte flexibel indelen? Dan komen valse wanden goed van pas. Ontdek welke materialen je zoal kunt gebruiken.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief