Batibouw 2016 : Nieuwste technologieën binnen de warmtepompmarkt!

Gepubliceerd op 24 January 2016

Daikin lanceert op Batibouw 2016 het ‘Bluevolution’ gamma dat op een intelligente manier gebruik maakt van de nieuwste technologieën binnen de warmtepompmarkt. Dit gamma bestaat uit de drie-in-één oplossingen van Daikin om op een energiezuinige en fluisterstille manier de lucht zeer efficiënt te zuiveren, verwarmen en koelen.

Het Bluevolution gamma werd speciaal ontworpen voor het creëren van een gezonder binnenklimaat, een betere energie-efficiëntie en maximale gebruiksvriendelijkheid. Het gamma omvat onder meer de nieuwe Daikin Emura, die reeds verscheidene malen bekroond werd voor zijn design met onder meer de Red Dot Award, het gloednieuwe Daikin Comfort FTXM muurmodel en het compact plafondinbouwmodel. Deze toestellen kunnen geconnecteerd worden met de nieuwe multi-buitenunits, die toelaten om meerdere binnenunits aan één buitenunit aan te sluiten.

Deze nieuwe binnen- en buitentoestellen maken allen gebruik van het koelmiddel R-32, een alternatief met lagere milieu-impact dat garant staat voor een betaalbaar comfort en maximale prestaties. Als toonaangevende fabrikant van HVAC-systemen is Daikin hiermee al in lijn met de nieuwe EU-voorschriften inzake het gebruik van koelmiddelen in airconditioningssystemen, die pas in 2025 van kracht gaan.

Een gezonder binnenklimaat dankzij Flash Streamer

De geavanceerde Daikin Flash Streamer technologie werd in het nieuwe Daikin Comfort wandmodel geïntegreerd. Hierbij worden allergenen, geurtjes en bacteriën door elektronen op hoge snelheid onschadelijk gemaakt. De lucht wordt hierdoor in amper tien minuten gezuiverd. Dit is tot drie en een half keer sneller dan bij natuurlijke ventilatie (zoals is gebleken tijdens onafhankelijke tests*). Deze technologie is ook reeds beschikbaar op de Ururu Sarara, het neusje van de zalm van de Daikin wandmodellen. Deze lucht-lucht warmtepomp voor privéwoningen werd in Europa geïntroduceerd in 2013 en is de eerste die gebruikt maakte van het koelmiddel R-32.

Uitstekende energieprestatie

De Bluevolution units beschikken over een uitstekend energielabel, tot het A+++ label, de maximale energie-efficiëntie voor zowel verwarming als koeling. Alle modellen zijn geoptimaliseerd voor een hoog seizoensrendement, waarbij rekening werd gehouden met de seizoensgebonden temperatuurverschillen tijdens het hele jaar. Hierdoor kan nog meer energie worden bespaard via de automatische aanpassingen van het systeem.

Intelligente besturing en geavanceerd ontwerp voor maximale gebruiksvriendelijkheid

De multi-buitenunit kan tot vijf binnenunits aansturen. De Bluevolution wandmodellen kunnen via een app bediend worden, waardoor intelligente regeling op afstand mogelijk is. Units kunnen aan afzonderlijke zones en afhankelijk van het stroomverbruik in overeenstemming met gebruikspatronen worden toegewezen, om energie te besparen en het energieverbruik voor verwarming en koeling te bewaken. Zo kan men bijvoorbeeld een zone creëren voor de slaapkamers, of voor het gehele huis. Eén druk op de knop in de app en men kan al de ruimtes van de zone bedienen.

Dankzij de laatste technologische ontwikkelingen in klimaatregeling, is dit nieuwe Bluevolution gamma nagenoeg fluisterstil in werking. Intelligente sensoren regelen automatisch de luchtstroom om tocht tot een minimum te beperken en in ruimten waar niemand aanwezig is wordt het vermogen automatisch beperkt. Bovendien wordt het comfort van de gebruiker nog verhoogd dankzij de 3D-luchtstroom, die voor een gelijke temperatuur in de hele ruimte zorgt.

Dankzij het Bluevolution gamma hebben consumenten nu de keuze uit het meest uitgebreide gamma met lage milieu-impact en energie-efficiënte klimaatoplossingen voor privéwoningen.

* Richtlijn van het Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn in Japan 2015

Richtprijs voor splitmodel met buitenunit RXM20M en binnenunit FTXM20M: vanaf € 941 excl. BTW en installatie.

Wie dit nieuwe gamma wil ontdekken, is van harte welkom op de DAIKIN-stand, Paleis 12, stand 313 tijdens Batibouw van 25 februari tot en met 6 maart 2016! 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan