Batibouw 2016 : De black collection!

Batibouw is naar jaarlijkse gewoonte dé plaats om onze nieuwigheden in de verf te zetten. Dit jaar leggen we de nadruk op "The Black Collection". De spierwitte beursstand zal worden aangekleed met zorgvuldig uitgekozen zwarte elementen. Gaande van volledig zwarte deuren, zwarte glazen deuren tot simpele details zoals een zwart lijntje rond de populaire inbouwgrepen. Accenten die nét dat speelse knipoogje meegeven naar zwarte schakelaars of inbouwspots...  

Het met een Red Dot bekroonde "Room Divider" concept zal ook ruimschoots vertegenwoordigd zijn! Er zijn maar liefst 4 pivoterende wanden aanwezig op de stand, waarvan 2 frameloos.

Is het de moeite waard om een reminder in uw agenda te plaatsen? Wij vinden alvast van wel, u bent dus van harte welkom om ons een bezoek te brengen tussen 25/02 en 06/03.

De nieuwe stand kan je terugvinden in Paleis 3 (stand 322), vlak naast de doorgang naar paleis 8. Dit jaar staan we knus tussen Genico & AVC, beide gerespecteerde partners in crime & design.

Pivotscharnieren voor imposante Eye-Catchers

Voor het “Room Divider” concept werd een innovatieve pivotscharnier ontwikkeld. Het scharnier wordt bovenop de afgewerkte vloer bevestigd en is onzichtbaar in de deur ingebouwd. Uitgerust met een nieuwe comfortsluiting en automatische 90° positionering kunnen deuren tot wel 150 kg vederlicht bedient worden. Instelbaar 360°, 180° in beide richtingen of 90° in één draairichting te openen. 

Naargelang de situatie een excentrisch of centraal pivotpunt. Bij een excentrisch draaipunt is dit minimaal 250mm van de rand. Indien breder dan 1300 mm, wordt een 1/3 verhouding aangehouden omwille van stabiliteit. Een centraal pivoterende deur is ideaal gebalanceerd en heeft het voordeel dat deze 360° rond kan draaien als een carrousel.

Tijdens de ontwikkeling van dit scharnierconcept werd gestreefd naar eenvoudige montage en geringe inbouwmaten voor een ruim toepassingsgebied. De bevestiging op de afgewerkte vloer, gebeurt met 2 bouten +-45 mm diep. Dit laat toepassingen in zowel nieuwbouw als renovatie toe, ongeacht de vloeropbouw of aanwezigheid van vloerverwarming.

Unieke kenmerken:

  • Instelbaar 90°/180°/360° openend
  • Ingebouwde 90° geopende stand positionering
  • Geen inbouwdelen in de vloer of plafond
  • Maximale belasting +- 150 kg (deuren tot 5,5m²)
  • Red Dot product design award 2015

 

In samenwerking met ANYWAYdoors

Meer nieuws van ANYWAYdoors

Pivoterende room divider ‘BRASS EDITION’

Ken jij de exclusieve variant van de pivoterende room dividers van ANYWAYdoors al?

Onzichtbare pivotscharnieren met comfortsluiting

Innovatieve pivotscharnieren met ingebouwde comfortsluiting die zowel in nieuwbouw als renovatie

Vanaf wanneer moet je aan binnendeuren denken?

Je gaat bouwen of verbouwen, maar wanneer moet je dan rekening beginnen houden met je binnendeure

Een moderne trap als blikvanger in uw interieurontwerp...

Gebruik een design trap als blikvanger in uw interieurontwerp... Een trap wordt in hedendaagse ar

GRATIS Nieuwsbrief