Renovatiedag 2020: renovatie appartementsgebouw Oostende

Een appartementsgebouw werd volledig gestript waarna het diepgaand werd gerenoveerd om zo eigentijdse luxe te combineren met de charme van de neoclassicistische bouwstijl van weleer. BURO-C architecten behielden de glorie van weleer en voegden moderne elementen er aan toe. Ontdek meer van dit appartement tijdens de 'Renovatiedag blijf-in-uw-kot editie' van 15 tot 26 april 2020.

Renovatie met respect voor het verleden

De authentieke gevel van het gebouw, gelegen langs het mooie Leopoldpark in Oostende, werd in zijn originele staat hersteld waarbij zelfs de ontbrekende ornamenten (op)nieuw werden aangemaakt.

Bovenop de bestaande constructie werden er 3 nieuwe bouwlagen gerealiseerd in een strakke, hedendaagse architectuur. Hierdoor krijgt het geheel een unieke en stijlvolle uitstraling: modern, maar met alle respect voor het verleden.

Over de woning

Locatie: Oostende

Type woning: appartement, groepswoningbouw

BEN-woning, na-isoleren langs de binnen- en buitenzijde van de buitenmuur, plaatsing ventilatiesysteem en zonnepanelen

Realisatie

Architect

BURO-C architecten

Architect Carla Degryse

Fotograaf

Martin Kesteleyn, Toope

Zin om meer over deze rijwoning te ontdekken?

Je kunt deze woning bezoeken tijdens het openhuizenevent De Renovatiedag, die dit jaar doorgaat als een virtuele ‘Blijf in uw kot’-editie van 15 tot 26 april. De troeven van het event? Inspiratie, informatie en een babbel met de architect. Krijg alvast een voorsmaakje en klik hier voor je bezoek. 

Meer info en alle projecten: www.renovatiedag.be

In samenwerking met NAV

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief