Renovatiedag 2020: lichtrijke woning in Breendonk

Gepubliceerd op 10 April 2020

Nuttige oppervlakte was voor kéér niet het uitgangspunt. De eigenaars van deze woning in Breendonk wilden vooral meer licht. De architecten van architectuurbureau alexAnder janssens bvba ontwierpen een lichtrijke woning met industriële materialen. Ontdek meer van deze woning tijdens de 'Renovatiedag blijf-in-uw-kot editie' van 15 tot 26 april 2020.

Geef ons licht ...

Voor de bouwheer was de woning groot genoeg. Het koppel ergert zich aan de donkere eetkamer centraal in de woning. Daar wilden ze iets aan doen en in één beweging de mooi aangelegde tuin mee tot in de woning brengen. De vraag naar licht staat centraal bij dit project.

Over het project

De keuze voor eenvoudige industriële materialen geeft deze verbouwing een eigen karakter. Alle koterijen werden gesloopt, alsook de badkamer op de eerste verdieping. De eetkamer bleef centraal in de woning, maar baadt nu in het licht dankzij de keuze om het platte dak van de nieuwe uitbreiding in 2 niveaus uit te voeren.

Over de woning

Locatie: Breendonk Antwerpen
Type woning: rijwoning, enkel woonfunctie
Met na-isolatie van de buitenmuur

Realisatie

Architect

architectuurbureau alexAnder janssens bvba
Architect Barbara Leenaards
Architect Stephanie van Herck

Fotograaf

Bart Gosselin

Zin om meer over deze rijwoning te ontdekken?

Je kunt deze woning bezoeken tijdens het openhuizenevent De Renovatiedag, die dit jaar doorgaat als een virtuele ‘Blijf in uw kot’-editie van 15 tot 26 april. De troeven van het event? Inspiratie, informatie en een babbel met de architect. Krijg alvast een voorsmaakje en klik hier voor je bezoek. 

Meer info en alle projecten: www.renovatiedag.be