Premies voor verwarming 2021

Gepubliceerd op

Huishoudens spenderen de meeste energie aan het verwarmen van hun woning. Door een energiezuinige verwarmingsinstallatie in huis te halen bespaar je meteen energie en dus ook geld.

Drie op een rij

Wie een energiezuinige verwarmingsinstallatie plaatst, krijgt van de overheid geldelijke steun. Naast de totaalrenovatiebonus, de renovatiepremie en de verbeteringspremie bestaan er nog andere premies om te incasseren. Drie financiële bijdragen op een rij:

  • ‘Beschermde afnemers’ kunnen een premie tot 2.500 euro krijgen van hun netbeheerder voor een nieuwe condensatieketel. De premie geldt alleen voor woningen die vóór 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet. Beschermde afnemers zijn mensen die recht hebben op de sociale maximumprijzen voor energie.
  • de Vlaamse overheid biedt financiële ondersteuning voor de installatie van warmte-krachtkoppelingen (WKK’s) in de vorm van warmte-krachtcertificaten
  • pluis zeker uit of je een gemeentelijke of provinciale premie kunt innen voor de plaatsing van een energiezuinige verwarmingsinstallatie.

Interesse? Ontdek van welke premies je kunt genieten.