Premie voor vloer- of kelderisolatie 2021

Gepubliceerd op 28 January 2021

Ook het onderste schildeel van de woonst behoort tot een volledig geïsoleerde woning. Wie het warmteverlies langs de vloer wilt terugdringen, is gebaat met vloerisolatie op volle grond of tegen het plafond van een kelder of verluchte ruimte onder een verwarmde kamer. Door deze ingreep voelt de vloer van de benedenverdieping minder koud aan en kan je de thermostaat een graadje lager zetten. Ook hier kun je een premie voor krijgen. 

Met aannemer

Iedereen die zijn vloer of kelderplafond laat isoleren door een aannemer, kan daarvoor een premie opstrijken. Eigenaars van meerdere woningen kunnen de premie aanvragen voor elke woonst en nieuwe aanbouw die ze extra isoleren. Ook huurders kunnen dat, mits de factuur op hun naam staat.

Leg de lat hoog

Zorg er zeker voor dat de warmteweerstand of Rd-waarde van het nieuw geplaatste isolatiemateriaal niet lager ligt dan 2 m²K/W. Een bestaande isolatielaag heeft geen invloed op dit cijfer. Hoeveel centimeter isolatiemateriaal je nodig hebt om de Rd-waarde te behalen, is afhankelijk van het soort materiaal dat wordt verwerkt.

De Rd-waarde is voor beide toepassingen hetzelfde. Toch leg je de lat bij het isoleren van een kelderplafond best hoger dan wanneer je een vloer op volle grond aanpakt. En welk premiebedrag kan je vangen? 6 euro per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte. Zeg nu zelf, dat laat je toch aan je voorbijgaan? Dit premiebedrag verhoogt met 50 procent als je huishouden is aangesloten op het elektriciteitsdistributienet met toepassing van uitsluitend nachttarief.

Interesse? Vraag je premie aan bij netbeheerder Fluvius.