Premie voor vloer- of kelderisolatie

Gepubliceerd op 28 Januari 2020

Ook het onderste schildeel van de woonst behoort tot een volledig geïsoleerde woning. Wie het warmteverlies langs de vloer wilt terugdringen, is gebaat met vloerisolatie op volle grond of tegen het plafond van een kelder of verluchte ruimte onder een verwarmde kamer. Door deze ingreep voelt de vloer van de benedenverdieping minder koud aan en kan je de thermostaat een graadje lager zetten. Bestaat er een premie om dit hedendaagse wooncomfort in huis te halen? Jazeker!

Neem een aannemer onder de arm

Iedereen die zijn vloer of kelderplafond laat isoleren door een aannemer, kan daarvoor een premie opstrijken. Eigenaars van meerdere woningen kunnen de premie aanvragen voor elke woonst en nieuwe aanbouw die ze extra isoleren. Ook huurders kunnen dat, mits de factuur op hun naam staat.

Leg de lat hoog genoeg

Zorg er zeker voor dat de warmteweerstand of Rd-waarde van het nieuw geplaatste isolatiemateriaal niet lager ligt dan 2m²K/W. Een bestaande isolatielaag heeft geen invloed op dit cijfer. Hoeveel centimeter isolatiemateriaal je nodig hebt om de Rd-waarde te behalen, is afhankelijk van het soort materiaal dat wordt verwerkt.

De Rd-waarde is voor beide toepassingen hetzelfde. Toch leg je de lat bij het isoleren van een kelderplafond best hoger dan wanneer je een vloer op volle grond aanpakt. En welk premiebedrag kan je vangen? 6 euro per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte. Zeg nu zelf, dat laat je toch aan je voorbijgaan?

Interesse? Vraag je premie aan via je netbeheerder Fluvius.