Premie voor een warmtepompboiler

Gepubliceerd op 28 January 2020

Wie investeert in de plaatsing van een nieuwe warmtepompboiler voor sanitair warm water, kan hiervoor een premie krijgen van elektriciteitsnetbeheerder Fluvius.

Kom ik in aanmerking

De premie is zowel geldig voor bestaande woningen als voor nieuwbouwwoningen die voor 2014 werden aangesloten op het elektriciteitsnet of waarvoor de bouwaanvraag uiterlijk werd ingediend op 31 december 2013, maar die pas vanaf 2014 werden aangesloten. De datum op je eindfactuur bepaalt voor welk jaar je een premie kunt aanvragen. Met een eindfactuur in 2019 of 2020, vraag je dus respectievelijk de premie van 2019 of 2020 aan. Heb je meerdere facturen? Ook dan geldt de datum van de eindfactuur. Zorg ervoor dat je alle facturen in één aanvraag groepeert. Vergeet niet dat het aanvraagformulier uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum moet toekomen bij de netbeheerder. Facturen en voorschotfacturen mogen dus maximaal een jaar oud zijn om in aanmerking te komen.

Voorwaarden en uitzonderingen

De premie voor een warmtepompboiler kan per woning één keer om de 10 jaar worden toegekend. Een andere voorwaarde is dat de warmtepompboiler beschikt over een Europees productlabel A+ of beter. Het nieuwe toestel moet overigens door een aannemer worden geplaatst en gefactureerd. Verder mag je de premie niet cumuleren met die voor een zonneboiler. Wel cumuleerbaar zijn de premies voor een warmtepompboiler en een warmtepomp, mits de warmtepompboiler eerst is geïnstalleerd.

Smeed het ijzer als het heet is!

Denk eraan: de premie voor een warmtepompboiler dooft uit. In 2019 bedroeg ze 400 euro, in 2020 krijg je nog 300 euro en maximaal 40 procent van de factuur. Snel zijn is dus de boodschap!

Interesse? Vraag je premie voor je warmtepompboiler aan bij je netbeheerder Fluvius.