Vervangpremie voor oude gastoestellen

Gepubliceerd op

Heb jij nog een gasketel van 20 jaar of ouder in huis? Dan kan je tot 2500 euro premie ontvangen als je jouw oude toestel vervangt door een nieuwe condensatieketel of de combinatie van een gasketel met hernieuwbare energie.

Premie van Gas.be

Aardgas staat bekend als een zuinige, comfortabele en milieuvriendelijke energiebron die steeds groener wordt. Net daarom is én blijft gas een haalbare en betaalbare oplossing. Bovendien biedt de combinatie van aardgas met hernieuwbare energie een toekomstgerichte uitkomst met nog meer rendement. Wil jij je energieverbruik optimaliseren? Weet dan dat Gas.be je een premie toekent bij de vervanging van een gasketel die vóór 1 januari 2000 werd geïnstalleerd. Zo is jouw duurzame investering sneller terugverdiend! 

Op welke premie heb je recht?

Bij de installatie van een nieuwe centrale verwarmingsketel op gas met een maximaal nominaal vermogen van 70 kW bedraagt de vervangpremie 500 euro. Voorbeelden zijn een condensatieketel, warmtepomp op aardgas,
condenserende warmeluchtgenerator, hybridewarmtepomp op gas en microwarmtekrachtkoppeling op gas. Per extra kW ontvang je ook nog eens 5 euro, met een maximum van 2500 euro per toestel wat overeenkomt met in totaal 470 kW.
Kies je voor een nieuw warmwatertoestel op gas voor de onmiddellijke productie van warm water of voor de opslag ervan? In dat geval is je keuze goed voor een financiële tegemoetkoming van 200 euro.
Bij de plaatsing van een nieuw verwarmingstoestel voor individueel gebruik – zoals een kachel, convector of inbouwhaard op aardgas – rijf je een premie van 150 euro binnen.

Een greep uit de voorwaarden

Het nieuwe toestel moet CE-goedgekeurd zijn voor de Belgische markt en worden geïnstalleerd door een Cerga- of geautoriseerde installateur. Als aanvrager kan je een premiebudget reserveren door vóór de vervanging een aanvraag in te dienen via de website van Gas.be. Zorg er zeker voor dat je dossier compleet is en dat de installatie is uitgevoerd en functioneert op gas binnen de drie maanden na de premieaanvraag.

Zolang het budget strekt

De verschillende vervangpremies komen bovenop je CO2-vermindering van 30 tot 48 procent per jaar en de jaarlijkse besparing op je energiefactuur van 440 tot 700 euro. Nog goed om te weten: de premies van Gas.be kan je cumuleren met premies van distributienetbeheerders, regionale premies en belastingvoordelen die de overheid verleent. Redenen genoeg dus om voor gas te kiezen.
Opgelet! Het beschikbare budget voor de vervangpremies van Gas.be wordt jaarlijks vastgesteld en dit voor elk gebied dat een distributienetwerkbeheerder bedient. Ze worden toegekend totdat het budget is uitgeput. Aarzel dus niet te lang!

Interesse? Vraag deze premie aan bij gas.be.