Vlaamse verbeteringspremie

Vlaamse verbeteringspremie

Wil je je woning verbeteren of uitbreiden omdat ze niet meer aan de huidige kwaliteitsnormen voldoet? Of heb je je voorgenomen om overbewoning te verhelpen? Pak dan de Vlaamse verbeteringspremie nu het nog kan! Want deze premie verdwijnt en gaat volledig op in de renovatiepremie vanaf 31 mei 2019.

 

Zijn de voorwaarden vervuld?

De voorwaarden van de verbeteringspremie hebben betrekking op je inkomen, je woning en de ingediende facturen. Zo mag je inkomen als bewoner niet hoger zijn dan 31.340 euro, te verhogen met 1630 euro per persoon ten laste. Ben je een verhuurder, die voor minimum negen jaar verhuurt aan een sociaal verhuurkantoor? Dan ligt de inkomensgrens voor de premie op 62.670 euro. Voor aanvragen in 2019 wordt gekeken naar het gezamenlijk belastbaar inkomen van het derde jaar dat voorafgaat aan de aanvraagdatum. De woning waarvoor je de verbeteringspremie aanvraagt, moet onder meer als hoofdverblijfplaats worden bewoond en minstens 25 jaar oud zijn. En op de facturen die je voorlegt, moet het totaalbedrag voor een uitgevoerd werk minstens het dubbele zijn van de premie.

Vaste premiebedragen

In een periode van 10 jaar kan je als persoon en per woning maximaal drie keer een verbeteringspremie ontvangen. Elke aanvraag moet betrekking hebben op een ander onderdeel van de verbeteringswerken.

Per bouwonderdeel gelden de onderstaande premies.

  • Dakwerken: 1250 euro.
  • Buitenschrijnwerk: 1250 euro.
  • Gevelwerken: 1500 euro.
  • Behandeling van optrekkend muurvocht: 750 euro.
  • Plaatsing of aanpassing van een sanitaire installatie: 750 euro.
  • Gehele of gedeeltelijke vernieuwing van de elektrische huisinstallatie: 750 euro.
  • Werkzaamheden om de risico’s op CO-vergiftiging te voorkomen: van 250 euro tot 1000 euro.
  • Verbouwingswerken om overbewoning tegen te gaan: 50 procent van de voorgelegde factuurbedragen (inclusief btw), minimum 600 euro en maximum 1250 euro.

 

 

In samenwerking met Bouwinfo.be

GRATIS Nieuwsbrief