Vlaamse aanpassingspremie

Vlaamse aanpassingspremie

65-plussers die hun woning willen aanpassen aan de noden van het ouder worden, krijgen van de Vlaamse overheid een duwtje in de rug. Zij zijn aan de ene kant gebaat bij aanpassingswerken aan technische installaties of hulpmiddelen. Voorbeelden zijn een aangepaste badkamer, een traplift of rolstoelplateaulift en het automatiseren van de bestaande toegangsdeur, garagepoort of rolluiken.

 

Aan de andere kant gaat hun zelfredzaamheid erop vooruit na verbouwingen om de toegankelijkheid van de woning te bevorderen. Denk aan het wegwerken van niveauverschillen op de woonverdieping en aan het plaatsen van veilig beloopbare trappen.

Voorwaarden in een nieuw jasje

Voor de aanpassingspremie zijn nagenoeg dezelfde inkomens-, woning- en factuurvoorwaarden van toepassing als voor de verbeteringspremie.

Opgelet: de Vlaamse regering vernieuwt de aanpassingspremie vanaf 1 juni 2019. De doelgroepen en de procedure blijven onveranderd, maar de voorwaarden wijzigen.

Tegemoetkoming van 50 %

De Vlaamse aanpassingspremie komt per onderdeel altijd overeen met de helft van de som van de goedgekeurde facturen, btw inbegrepen en afgerond tot op het lagere tiental. Toch kan de premie per onderdeel nooit hoger dan 1250 euro zijn.

In samenwerking met Bouwinfo.be

GRATIS Nieuwsbrief