Premie voor hoogrendementsglas

Vensters laten meer warmte ontsnappen dan geïsoleerde muren. Het warmteverlies hangt vooral af van het type glas in het raam. Hoogrendementsglas isoleert twee tot drie keer beter dan gewoon dubbelglas en maar liefst tot vijf keer beter dan enkel glas! 

Dat heeft alles te maken met het dunne isolerende metaallaagje aan de binnenzijde van een van de glasplaten, met de spouw tussen de twee glasbladen die eventueel is opgevuld met een edelgas en met de uitstekende U-waarde. Hoogrendementsglas houdt de warmte dan ook beter binnenshuis en laat zonnestralen nog altijd binnendringen. Het voordeel? Minder grote temperatuurschommelingen aan het glas wat leidt tot meer wooncomfort.

Een grote stap voorwaarts

Vanaf 2020 treedt de dubbelglasnorm in werking. Maar het loont de moeite om nog een stap verder te gaan en je enkel glas of gewoon dubbelglas nu al te laten vervangen door hoogrendementsglas. Deze investering verdient zichzelf in korte tijd terug dankzij de premie van je netbeheerder, aangevuld met een renovatiepremie en de fikse besparing op je energieverbruik.

Naast vensters ook lichtkoepels

Een greep uit de voorwaarden? Het nieuwe hoogrendementsglas heeft een U-waarde – die de warmtedoorgang van het glas weergeeft – van maximaal 1,0 W/m²K. Op de afstandshouder tussen de glasbladen is een markering aangebracht waarmee de energieprestatie van de beglazing kan worden vastgesteld. De premie beloopt 10 euro per vierkante meter glasoppervlak. Lichtkoepels komen ook in aanmerking voor de tussenkomst, veranda’s niet.

Je kan deze premie aanvragen via je netbeheerder Infrax of Eandis

In samenwerking met Bouwinfo.be

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief