Regelgeving en premies voor al uw verbouwingen

U heeft besloten om uw woning te verbouwen? Dan is dit artikel waarschijnlijk iets voor u. Er zijn heel wat premies van de Vlaamse overheid die u verder kunnen helpen om uw woning te renoveren. We zetten ze voor u even op een rij.

BTW-voordeel

Bij de renovatie van een woning ouder dan 10 jaar kunt u een BTW-voordeel verkrijgen. U komt in aanmerking voor dit voordeel als de gerenoveerde woning enkel en alleen als privéwoning gebruikt wordt en wanneer alle facturatie omtrent de verbouwingswerken rechtstreeks aan de eindgebruiker gebeurd. U geniet in dit geval van een verlaagd BTW-tarief van 6%.

 

De renovatiepremie

U komt in aanmerking voor de renovatiepremie van de Vlaamse overheid bij grote renovaties waarbij ramen of buitendeuren vervangen worden door hoogredementsglas. Verder kunt u ook deze premie aanvragen voor de plaatsing van rolluiken in combinatie met een vervangen van het buitenschrijnwerk.

Bekijk hier meer informatie over rolluiken.

Bekijk hier meer informatie over ramen.

De renovatiepremie kan tot 30% van de factuur bedragen. Hou dus zeker uw facturen bij om heel wat geld uit te sparen. Facturen mogen tot twee jaar oud zijn en moeten samen minimum € 2500 bedragen. Bekijk zeker ook goed de voorwaarden, want aan deze premie zijn inkomensbeperkingen verbonden.

 

De Vlaamse verbeteringspremie

Alle inwoners van Vlaanderen kunnen deze verbeteringspremie aanvragen wanneer die van plan zijn om kleinere aanpassingen aan de woning uit te voeren. Hier zijn opnieuw voorwaarden aan verbonden. De voorwaarden bij deze premie worden bepaald door uw inkomen, uw woning en alle ingediende facturen.

Deze premie kan tot € 1250 bedragen en kan verkregen worden bij een vernieuwing van bestaande ramen, buitendeuren en rolluiken in combinatie met een dubbele beglazing.  Verder kunt ook u deze verbeteringspremie aanvragen bij de plaatsing van nieuwe rolluiken in combinatie met een vervanging van alle ramen of van alle binnen- en buitenafwerking van het buitenschrijnwerk.

Bekijk hier meer informatie over hoe u uw beglazing kan kiezen.

 

Ingrijpende Energetische Renovatie (IER)

Bij deze premie ontvangt u vijf jaar lang een vermindering op de onroerende voorheffing van uw woning. De Ingrijpende Energetische Renovatie is te verkrijgen wanneer uw renovatie ervoor zorgt dat het binnenklimaat van uw woning aangepast wordt. Dit wil concreet zeggen dat uw woning voor minstens 75% geïsoleerd wordt aan de hand van een technische installatie.

U ontvangt 50% vermindering  wanneer er na de renovatie een energiepeil behaald wordt van maximum E90 en 100% vermindering bij een daling naar maximum E60.

 

Extra premies voor ramen

Verder zijn er nog extra premies te verkrijgen specifiek voor het vernieuwen van uw ramen. U komt bijvoorbeeld in aanmerking voor een premie bij de keuze voor een hoogrendementsbeglazing die door een aannemer uitgevoerd wordt.

De combinatiepremie kan dan weer verkregen worden wanneer uw muren geïsoleerd worden en u tegelijkertijd uw ramen vervangt.

Ontdek hier meer details over de premies.

Bekijk hier meer informatie over ramen in aluminium en pvc.

In samenwerking met Timmerman

Meer nieuws van Timmerman

PVC-ramen: alle kleuren van de regenboog…

We moeten het waarschijnlijk niet meer herhalen, maar PVC is een prachtig materiaal voor uw ramen

Aluminium schuiframen: de esthetische overgang tussen buiten en binnen

Schuiframen, ze geven het meeste licht en vallen toch niet op in uw interieur.

Onderhoud PVC-ramen en deuren

Proficiat, je hebt gekozen voor pvc ramen en deuren.

Hoe kan je je ramen nog extra beveiligen?

Ga jij ook graag eens een avondje stappen met vrienden?

GRATIS Nieuwsbrief