Waarom is gezuiverd kraanwater beter voor het milieu?

Gepubliceerd op 04 Juni 2019

Wil je stoppen met water uit plastic flessen te drinken? Dan weten we een ecovriendelijk  alternatief. Met een drinkwatersysteem drink je lekker gezuiverd water van de kraan. Ontdek de voordelen.

Belastend voor onze planeet

Volgens bepaalde milieuactivisten is de groter wordende plastic afvalberg even erg als de opwarming van de aarde. Ze kunnen wel eens gelijk hebben... Flessenwater zorgt voor zoveel CO2-uitstoot en afval dat het zeer belastend is voor onze planeet. Deze schadelijke CO2, die bij de productie en transport vrijkomt, is vervuilend en warmt de aarde meer en meer op. Het plasticafval van de flessen wordt slechts gedeeltelijk gerecycleerd en veel belandt op het stort of komt als zwerfvuil terecht in de natuur en waterwegen.

Feiten op een rij

Iedere dag worden een miljoen plastic wegwerpflessen verkocht. Men voorspelt dat dit in 2021 met zo’n 20 procent zal stijgen. In België alleen al verbruiken we zo’n 1,18 miljard PET-flessen per jaar. In Europa wordt 50% van de flessen niet gerecycleerd. In 2050 zullen de oceanen meer plastiek dan vis bevatten. En als je weet dat het 350 jaar duurt om plastic flessen volledig afgebroken zijn … Dan weet je, het is tijd voor actie, want we verdrinken erin.

Ecologisch alternatief

Acties zoals ‘Mei Plasticvrij’ en ‘#ikdrinkkraanwater’ zijn een mooi begin. Wil je ook je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan kan dat met een drinkwatersysteem. Zo drink je heerlijk gefilterd water uit de kraan en moet je geen flessen meer in de supermarkt kopen. Combineer dit met herbruikbare flessen en draag zo je steentje bij voor het milieu.

Voordelig drinkwater

Een drinkwatersysteem is niet alleen ecologisch verantwoord, het levert je ook kwalitatief water om te drinken of mee te koken. Water zonder bacteriën, resten opgeloste chemicaliën, medicijnen en zware metalen. Heerlijk toch? Water van de kraan is bovendien veel goedkoper dan het flessenwater en waarmee je wekelijks zit te sleuren. Zo bespaar je op aankoop- en afvalkosten. Bereken jouw besparing.

Compact drinkwatersysteem

Een kwalitatief drinkwatersysteem werkt via omgekeerde osmose. Hierdoor levert het heerlijk gezuiverd water uit je eigen kraan! Een modern compacte toestel past overal en is gemakkelijk te onderhouden. Duurzaamheid is een van voornaamste redenen voor het maken van onze drinkwatersystemen. Het is het resultaat van een multidisciplinair team van biologen, ingenieurs, ontwerpers en gebruikers. Ontdek meer over het drinkwatersysteem.

Wil je meer informatie over onze drinkwatersystemen als duurzaam alternatief? Laat je inspireren door onze brochure of neem contact op.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan