Verbeter de levenskwaliteit voor je gezin, voorzie kalkvrij, gezuiverd leidingwater

17/11/2021

Een goede gezondheid, een comfortabel leven, een rooskleurige toekomst, … Je gezin is het belangrijkste op aarde en verdient daarom het beste. Je staat er misschien niet bij stil, maar kwaliteitsvol leiding- en drinkwater speelt hierin een belangrijke rol. Ontdek hoe je je gezin beschermt en jullie levenskwaliteit verbetert met behulp van een drinkwatersysteem en een waterontharder.

Schol, op een goede gezondheid

Het is aangeraden om dagelijks zo’n 2 liter water te drinken. Maar hoe gezond is het water dat je consumeert? Veel Belgen zweren bij flessenwater omdat ze denken dat dat beter is dan kraantjeswater. De oorzaak hiervan? Straffe marketing. Maar dit is niet per se waar. Ons leidingwater wordt namelijk op 67 punten gecontroleerd en is dus ook zeer kwalitatief. Wil je je water nog meer verbeteren en naar eigen smaak personaliseren? Dan kan dat met een filter en/of drinkwatersysteem. Start dus een goede gewoonte en tap wat vaker 100 % puur en heerlijk drinkwater uit de kraan. Gezondheid!

Een milieuvriendelijke toekomst

Niet alleen is gezuiverd kraantjeswater gezond, het is ook beter voor het milieu. Je beperkt ermee de CO2-uitstoot die ontstaat bij het produceren en transporteren van (plastic) flessenwater en je verkleint de plastic afvalberg waarin we nu verdrinken. Het lijkt misschien wel een druppel op een hete plaat, maar alle beetjes helpen. Toch?

Een comfortabeler leven

Een ander voordeel, dat beter merkbaar is, is het comfort dat je ervaart door te switchen naar gezuiverd kraantjeswater. Dankzij een drinkwaterfilter, hoef je niet meer te sleuren met zware plastic waterflessen uit de supermarkt. Het gezuiverd water komt gewoon bij je thuis uit de kraan. Lekker makkelijk! Je bespaart op je aankoop en moet niet meer op zoek naar stockage voor je waterflessen. Handig in onze steeds compacter wordende woningen! En het geld dat je bespaart kun je uitgeven aan andere spullen of klusjes.

Zorgeloos wonen met kalkvrij water

Maar niet alleen de drinkbaarheid van het leidingwater is belangrijk. Ook het kalkgehalte mag je niet vergeten. We gebruiken leidingwater voor allerlei toepassingen in huis: verwarmen, wassen, schoonmaken, douchen, … Te veel kalk in het water heeft een invloed op je hele woning en kan de levenskwaliteit behoorlijk aantasten. Zo zadelt het je op met enorm hoge herstellings- of vervangingskosten wanneer de verwarmingsinstallatie, vaatwasser, wasmachine, kranen, enzovoort stuk gaan en kun je minder genieten van je koffie, een douchebeurt of zacht wasgoed. Ontdek hoe een waterontharder je hiervan kan verlossen.

Gezondere huid en haardos

Heb jij of een van je gezinsleden last van een droge huid, eczeem of een ander huidprobleem? Droog haar? Dan brengt dit heel wat ongemakken met zich mee. Een vervelend trekkerig gevoel na het douchen, jeuk, rode plekken die je probeert te verbergen, enzovoort. Vaak is het moeilijk om de mogelijke oorzaak hiervan te achterhalen. Eén ervan is hard water. Kalk tast namelijk de natuurlijke barrière van je huid en haar aan. Maar ook douchen met te veel zeep of shampoo kan je huid en haar meer uitdrogen. Kies daarom voor gezondheid en zacht water dankzij een waterontharder.

Meer plezier in de keuken

Verras je gezinsleden of bezoek graag met een heerlijke maaltijd? Dan mag zacht water in de keuken niet ontbreken. Niet alleen maakt het je gerechten en dranken veel lekkerder, je hebt ook veel minder schoonmaakwerk. Bovendien gaan ook je dure keukenapparaten en -kranen veel langer mee. Welk heerlijk gerecht tover jij straks op tafel en hoe drink je je glaasje water erbij?

Wil je je gezin beter beschermen met zuiver en kalkvrij water? Ontdek meer over drinkwatersystemen en waterontharders die de levenskwaliteit bij je thuis enorm kunnen verbeteren. Neem contact op met een waterspecialist in je buurt.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.