Op zoek naar een nieuwe keuken? Denk ook aan de kwaliteit van je leidingwater!

Gepubliceerd op 20 March 2020

Als je een nieuwe keuken gaat kopen, zijn er een heleboel dingen waar je op moet letten. Een mooie degelijke keuken die lang meegaat staat op ieders verlanglijstje. Maar wist je dat de kwaliteit van je leidingwater minstens even belangrijk is voor je keuken? Ontdek waarom.

Ingrediënten van een droomkeuken

Bij het ontwerpen van de keuken van je dromen komt er heel wat kijken. Je hebt vast een verlanglijstje waar je nieuwe kookvertrek aan moet voldoen: praktisch ingedeeld, een goede opstelling, een smaakvol design, onderhoudsvriendelijk, tijdloos, duurzaam enzovoort. Maar heb je ook al eens aan je water gedacht?

Water, bron van kookplezier

De keuken is een van de vochtige ruimtes in huis. Water speelt er een belangrijke rol. Je wast er je groenten en fruit mee, gebruikt het om heerlijke gerechten te maken, je drinkt er lekkere koffie of thee door en je doet er de afwas en schoonmaak mee. De kwaliteit van dit water is daarom ook essentieel. Ons kraantjeswater in België is van hoge kwaliteit maar bevat in veel regio’s te veel kalk. Dit noemt men hard water. Ontdek de hardheid van je water.

Hard water, nachtmerrie voor iedere kok

Hard water kan je kookplannen aardig in het water doen vallen. Kalkaanslag zet zich als een vies wit laagje vast op je keukenkranen, gootsteen, keukentablet, je glazen, servies en bestek. Dit kun je tijdelijk verhelpen en schoonmaken maar al gauw merk je dat het probleem groter is. Je kranen moeten vervangen worden want zijn verstopt, je vaatwasser gaat stuk, je koffieapparaat moet vervangen worden, enzovoort. Bovendien tast het ook de smaak van je gerechten, water en koffie aan. Om nog maar niet te spreken over het kostenplaatje! Ontdek alle negatieve gevolgen van hard water.

Het belangrijkste keukentoestel: een waterontharder

Een waterontharder verzacht je leidingwater. Het harde water stroomt door de ontharder en de kalk wordt aangetrokken door harsdeeltjes. Het zacht water dat overblijft stroomt naar je woning en is klaar voor gebruik. De kalk wordt dus uit het water gehaald en kan geen verdere schade meer toebrengen aan je woning. Je keuken en bijhorende apparaten, die je gekocht hebt voor hun duurzame kwaliteiten, gaan ook effectief lang mee. Ontdek alle voordelen van een waterontharder.

Heerlijk drinkwater dankzij een drinkwatersysteem

Niet alleen kun je de kwaliteit van je water verbeteren met een waterontharder. Ook een drinkwatersysteem kan hierbij helpen. Hiermee geniet je 24 uur op 24 van heerlijk gezuiverd drinkwater. Bovendien hoef je geen flessenwater meer te kopen en draag je zo je steentje bij voor het milieu. Combineer je een waterontharder met een drinkwatersysteem, dan heb je de perfecte formule voor kwalitatief drinkwater in huis.

Wil de kwaliteit van je water verbeteren met een waterontharder? Neem contact op voor een offerte op maat.