Langer van je nieuwe badkamer genieten? Bescherm haar tegen kalkaanslag!

Gepubliceerd op

Een badkamer koop je niet elk jaar. Daarom kies je bij de aankoop voor materialen die tientallen jaren meegaan. Maar wat als je leidingwater te veel kalk bevat? Hoe voorkom je dat het schade veroorzaakt aan je badkamer? Ontdek hoe een waterontharder hierbij kan helpen.

Bescherm je nieuwe badkamer

Wanneer je een nieuwe badkamer koopt, dan hoop je er tientallen jaren van te kunnen genieten. Je houdt rekening met een praktische indeling en stijlvolle uitstraling en kiest voor duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. Maar denk je ook aan de kwaliteit van je leidingwater? Hard water kan je droombadkamer in een ware nachtmerrie veranderen. Ontdek hoe hard je leidingwater is

Badkamer

Breng je veel tijd door in je badkamer om te relaxen? Of eerder… om schoon te maken? Heeft kalkaanslag je badkamer in de greep, dan is het dweilen met de kraan open. Het vieze witte laagje klampt zich steeds opnieuw vast aan je kranen, douchekoppen, tegels, douchewanden en oppervlaktes. Op den duur geraken de kranen zelfs verstopt en zijn ze aan vervanging toe!

Wassen met hard water

Hard water tast ook het natuurlijke beschermlaagje van je huid aan. Hierdoor wordt je huid kwetsbaar, raakt het geïrriteerd en droogt het uit. Heb je aanleg voor eczeem of andere huidproblemen? Dan verergert het water de symptomen. Maar ook je haar wordt droger en verliest zijn natuurlijke glans. Ontdek alle negatieve gevolgen van hard water.

Hard water en wasgoed

Was je je linnen, kledij, lakens, … met hard water dan zul je merken dat je meer wasproduct nodig hebt om dit alles schoon te krijgen. Hierdoor blijft echt een residu wasmiddel op het stof achter. De vezels van de stof worden stijf en geven deeltjes af die op hun beurt je huid weer kunnen irriteren. Wil je terug relaxen in je badkamer en besparen op kosten? Dan pak je best je hard leidingwater aan.

Verbeter je leidingwater

Met een waterontharder kun je de negatieve gevolgen van hard water voorkomen. Dit toestel haalt kalk uit je leidingwater met behulp van speciale harsen en waterdruk. De magnesium- en kalkdeeltjes, samen kalk, blijven immers aan de harsdeeltjes kleven. Het resultaat? Zacht water! Niet alleen bescherm je je badkamer met zacht water, het heeft ook een positieve invloed op je hele woning. Lees meer over de werking van een waterontharder.

Heb je interesse in een waterontharder om de kwaliteit van je water te verbeteren? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte op maat.