Geniet voortaan van zacht water dankzij de aankoop van een waterontharder

Gepubliceerd op

Kalk in je leidingwater is niet altijd zichtbaar en kan zonder dat je het weet aanzienlijk veel schade en bijkomende kosten veroorzaken. In dit blogbericht leggen we je uit van waar kalk en de term hard water nu precies komt, wat de gevolgen zijn en hoe je dit direct kan oplossen. 

Laten we starten bij het begin: van waar komt kalk?

Jouw watervoorziening is afkomstig van zacht regenwater dat in de bodem sijpelt. Tijdens dat proces pikt het water mineralen als calcium en magnesium op en ontstaat er kalk in je water. Men spreekt dan van hard water als er te veel kalk in het water zit. Graag meer informatie over het proces? Lees er dan hier meer over.

In België varieert de hardheid van het water per gemeente. Benieuwd of jij in een hardwatergebied woont? Ontdek het hier.

Wat zijn de gevolgen van kalk in je water?

Te veel kalk in je water is geen pretje. Het heeft verschillende vervelende gevolgen die je maar al te graag wil vermijden. Denk zo maar aan doffe kranen, tegels en glazen maar ook je boiler, wasmachine en andere huishoudelijke apparaten krijgen het hard te verduren.

Kalkaanslag ontstaat door kalk in je water in combinatie met verhitting en/of lucht. Dat heeft als gevolg dat je aanzienlijk minder rendement hebt op je water. Volgens onderzoek van Aqua Belgica, bespaar je zo’n 650 euro met een waterontharder. Je vraagt je misschien af hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Hoe kan je jouw leefomgeving verbeteren?

De voordelen van een waterontharder zijn niet te onderschatten. Het is van cruciaal belang om tijdig eentje te installeren om zo van die vervelende gevolgen voorgoed komaf te maken. Waarom is een waterontharder de beste oplossing?

Bescherm jouw keuken

Voorkom kalkaanslag in jouw toestellen, vermijd kostelijke herstellingen en verleng zo de levensduur van jouw huishoudelijke apparaten.

Bescherm jouw badkamer

Met een waterontharder bescherm je jouw tegels en kranen tegen kalkaanslag. Op die manier moet je minder tijd spenderen met het schrobben en onderhouden van jouw badkamer.

Bescherm jouw gezin

Zacht water beschermt de natuurlijke oliën van je huid, zorgt voor zijdezacht haar en verhindert eczeem. Zo zorg je voor een betere levenskwaliteit van jouw gezin.

Hoe breng je jouw waterkwaliteit naar het hoogste niveau?

Een waterontharder beschermt jouw keuken, badkamer, gezin en je budget. Wil je graag genieten van het lekkerste gezuiverd water? Dan kies je voor een drinkwatersysteem van Kinetico Aquacare.

Meer weten? Neem snel een kijkje op de website voor meer informatie.