Elke druppel water telt: zo draag je er thuis extra zorg voor

Gepubliceerd op 17 November 2021

Douchen, drinken, wassen, poetsen, … Sta je er wel eens bij stil waarvoor we allemaal water gebruiken? Zonder kwalitatief (drink)water is elk leven op aarde verloren. We dragen er dus best zorg voor. Ontdek waarom elke druppel telt en hoe we er thuis met behulp van een waterontharder zorgzaam mee kunnen omgaan, en er met een drinkwatersysteem het beste kunnen uithalen.

Water, een noodzaak om te leven

Het hoofdbestanddeel van ons lichaam? Inderdaad: water. Niet alleen bestaan wij mensen voor zo’n 50 tot 70 % uit deze kostbare vloeistof, we kunnen ook niet zonder. Dat laatste geldt voor alle levende organismen, zonder water, geen leven. Maar ook: zonder kwaliteitsvol water geen comfortabel leven. De periodes van droogte door klimaatsverandering doen ons trouwens nog meer beseffen: elke druppel (drink)water telt. Investeren in water, is dan ook investeren in de toekomst.

Kwaliteitsvol water thuis

Niet alleen lessen we onze dorst met water. We gebruiken het ook dagelijks in het huishouden: koken, verwarmen, poetsen, afwassen, douchen, de was doen, de tuin sproeien, de wc doorspoelen,... Water is de rode draad doorheen onze woningen. Is het minder goed, dan kan dit heel wat problemen opleveren. Het leidingwater thuis, afkomstig van de waterzuivering, is al van hoge kwaliteit, het heeft een heel proces van zuivering en controles achter de rug voordat het uit je kranen stroomt. Toch kan het altijd beter...

Zacht, kalkvrij leidingwater

Eén van de aandachtspunten is het kalkgehalte van je leidingwater. Afhankelijk van de locatie van je woning heb je te maken met veel of weinig kalk in het water. Veel kalk in het water is niet schadelijk voor je gezondheid, maar kan wel je wooncomfort verminderen. Het richt namelijk heel wat schade toe en zorgt voor hoge vervangings- en herstellingskosten. Denk maar aan falende verwarmingsinstallaties en huishoudelijke apparaten, verstopte kranen en moeilijk te verwijderen kalkaanslag. Meet hoeveel kalk het leidingwater bij jou thuis bevat. Gelukkig kun je met een waterverzachter je water zacht maken. Ontdek de oplossingen hier.

Zuiver drinkwater

Een ander aspect is de drinkbaarheid. Het leidingwater dat uit onze kranen stroomt is gezuiverd en perfect drinkbaar. Wel kan het onderweg in de leidingen nog wat onzuiverheden meepikken. Gelukkig kan je je leidingwater verbeteren door het te filteren met een filter en/of personaliseren met een drinkwatersysteem. Er wordt aangeraden om dagelijks zo’n 1,5 à 2 liter water te drinken. Dus waarom niet meteen een glaasje heerlijk water tappen aan de kraan? Tip: gebruik een duurzame herbruikbare fles en neem je eigen huiswater mee voor onderweg.

Schakel over naar kwalitatief kraanwater

Kraanwater drinken is sowieso positief. Eén van de belangrijkste gevolgen is de kleinere impact op het milieu. In tegenstelling tot de productie en het transport van flessenwater, komt er hierbij minder schadelijk CO2 vrij. Een positieve inspanning voor het klimaat. Ook verklein je door kraanwater te drinken de plastic afvalberg. Ook hoef je niet meer te sleuren met waterflessen, plaats te zoeken om je flessen te stockeren en extra te betalen voor je PMD-afval. Ontdek hier hoeveel je bespaart.

Wil je graag je water perfectioneren door het kalkvrij en vrij van onzuiverheden te maken? Neem contact op met jouw waterexpert in de buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan