Bouwen of verbouwen? Voorzie ook kwalitatief kraantjeswater!

Gepubliceerd op 08 Mei 2020

Als bouwheer moet je met verschillende zaken rekening houden. Niet alleen duurzame materialen zijn belangrijk voor de levensduur van je woning. Heb je ook al stilgestaan bij de kwaliteit van je leidingwater? Ontdek waarom je best vooraf investeert in een waterontharder en kwalitatief drinkwater.

Kwaliteit kraantjeswater

Het leidingwater in België wordt zorgvuldig gezuiverd en nauwkeurig getest. Toch is het water in ons land niet overal hetzelfde. In sommige regio’s bevat het immers meer kalk dan in andere. Hard water is niet schadelijk voor je gezondheid, maar het kan wel negatieve gevolgen met zich meebrengen. Zo tast het stilaan je hele huis aan. Ga je bouwen of verbouwen? Check de hardheid van het water in jouw regio en bescherm je woning!

Hard water, harde gevolgen

Kalkaanslag lijkt op het eerste zicht onschuldig en gemakkelijk op te lossen met de nodige uren schoonmaakwerk. Maar het is meer dan een vervelend wit laagje dat zich afzet op je kranen, tegels en oppervlakten in je badkamer het keuken. Je kranen, vaatwasser, wasmachine, verwarmingsinstallatie, leidingen, … gaan op termijn allemaal stuk en moeten vervangen worden. Voorkom dat je investeringen in je woning voor niets zijn geweest, investeer in een duurzame oplossing: installeer een waterontharder. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Bescherm je woning

Een waterontharder verwijdert de kalk in je leidingwater. Met behulp van speciale harsen worden de calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water gehaald en stroomt er kalkvrij water uit je kraan. Je zult zien, dit heeft een positief effect op je hele woning, jezelf en je portemonnee. Ontdek de volledige werking van een waterontharder.

Zorg voor jezelf

Ook als je doucht zal je de effecten van zacht water merken: je huid en haar zijn niet meer zo droog. Water drinken is bovendien gezond. Dus waarom niet investeren in heerlijk gezuiverd kraantjeswater? Een drinkwatersysteem verbetert je water en maakt het lekker om van te drinken. Je sluit het systeem gewoon aan op je kraan. Handig, want zo geniet je 24 uur op 24 van lekker water bij je thuis.

Respecteer het milieu

Heb je kwalitatief kraantjeswater bij je thuis, dan moet je geen flessenwater meer kopen. Toch? En installeer je een drinkwatersysteem dan geniet je niet alleen van heerlijk, gefilterd drinkwater, je kan je water daarnaast ook nog personaliseren zoals jij het wilt: op kamertemperatuur, koud, plat of bruisend. Je geniet van meer comfort want je hoeft niet meer met zware flessen te sleuren, je spaart er heel wat kosten mee uit én je vermindert de afvalberg.

Wil je graag de kwaliteit van het water bij je thuis verbeteren? Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.