Zijn er nadelen verbonden aan hard water?

Gepubliceerd op 12 April 2019

Zit er bij jou thuis veel kalk in het leidingwater, dan krijg je te maken met de nadelen van hard water. En dat zijn er heel wat! Ontdek de nadelen van kalk en leer hoe je ermee afrekent. Je wordt beloond met een fikse besparing.

Kalkaanslag op de kranen & in de douche

Kalkaanslag is minder onschuldig dan je denkt. De kalkvlekken in je douche, op je kranen en in je gootsteen zijn slechts het topje van de ijsberg. Die vlekken kun je toch wegschrobben? Ja, maar dat zal je veel moeite kosten. Bovendien komen ze steeds terug. Op die manier verbruik je veel poetsmiddel en antikalkproducten, en die kosten geld. Ontdek hoe je finaal afrekent met kalkaanslag.

Hoge energiefactuur

Die vlekken kalkaanslag storen je niet? Ook dan kijk je best uit naar een oplossing voor kalk in je leidingwater, want je toestellen lijden eronder. Een laagje kalkaanslag van 0,8 mm doet het energieverbruik van je toestel al met 8,5% stijgen. En bij een laag kalk van een halve centimeter verbruikt je toestel de helft meer. Zo betaal je voor energie waar je niets aan hebt. Je doet liever geen onnodige uitgaven? Check hier hoeveel je kunt besparen.

Toestellen gaan sneller stuk

Apparaten met een warmtewisselaar kunnen ernstig beschadigd geraken door kalk. Het gaat dus niet alleen over je waterkoker. Ook je wasmachine, boiler, condensatieketel, vaatwasser, koffiemachine enzovoort ... zijn allemaal gevoelig voor kalkaanslag. Kalk zet zich af op warmte-elementen, daardoor gaat een apparaat minder goed werken. Na een tijdje gaat het kapot, en dat komt altijd ongelegen. Woon je dus in een regio waar veel kalk in het leidingwater zit, dan gaan je toestellen sneller stuk. Je zal je toestellen dan geregeld moeten vervangen. En een nieuwe vaatwasser, boiler of wasmachine is al geen kleine uitgave meer.

Je leidingen raken sneller verstopt

Ook in je waterleidingen laat hard water zijn sporen na. De kalk stapelt er zich op. Bijgevolg vernauwen de waterleidingen, en uiteindelijk raken ze verstopt. Er moet dan een loodgieter langskomen, en dat kost geld. Zijn de leidingen volledig verstopt, dan riskeer je dat deze vervangen moeten worden. Ontdek hoe je zo’n scenario vermijdt.

Doffe haren, geïrriteerde huid

Zelfs je huid en haren dragen de gevolgen van kalk. Na het douchen zal het water een dun laagje kalk achterlaten op je haren. Je haar gaat er dof uitzien en stug aanvoelen. Verder kan je huid geïrriteerd raken door de kalkdeeltjes in het water. Hard water droogt de huid uit, wat een trekkerige huid oplevert. Daar blijft het niet bij. Hard water kan eczeem aanwakkeren en zelfs verergeren.

Je kledij verslijt sneller

Hard water is leidingwater met een grote hoeveelheid kalk. Gebruikt je wasmachine hard water, dan hoopt de kalk zich op in de machine. Je wasmachine moet dan harder werken om je kleren schoon te krijgen. De kleuren van je kledij vervagen en je witte was wordt grauw. Ontdek hier een duurzame oplossing voor je kalkprobleem en vraag je gratis offerte aan.

Wil je je kalkprobleem aanpakken? Neem contact op met een specialist voor advies. Hij laat je kennismaken met een efficiënte oplossing op maat. Download hier je infobrochure.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan