Waterbehandeling: een essentieel onderdeel van je sanitaire installatie

23/02/2022

Wordt er nieuw sanitair in je nieuwbouwwoning of verbouwing geplaatst? Dan kiezen de meeste mensen voor kwaliteitsvolle materialen, geïnstalleerd volgens de regels van de kunst. Maar heb je ook al eens aan jouw waterkwaliteit gedacht? Ontdek hieronder waarom ook waterbehandeling een belangrijke rol speelt in je sanitaire installatie.

Waterkwaliteit bij jou thuis

Onbehandeld leidingwater bevat kalk. Wanneer het te veel kalk bevat, dan noemt men dit ook wel hard water. Dit water kan heel wat schade toebrengen aan je sanitaire installatie en alles wat ermee in aanraking komt. Van kalkaanslag, verstopte kranen en leidingen in de badkamer en keuken, over falende vaatwassers en wasmachines, tot energieverslindende boilers en verwarmingsinstallaties. Gelukkig kan dit eenvoudig verholpen worden. Ontdek de oplossing.

Voorkom schade met waterbehandeling

Is het leidingwater bij jou thuis hard? Kom het hier te weten. Is het antwoord hierop ‘ja’? Sluit dan bij de plaatsing van je sanitair ook meteen een waterverzachter aan. Dit toestel filtert het teveel aan kalk uit het leidingwater en zet het om in aangenaam, zacht water. Hoe een waterontharder precies werkt? Ontdek het hier.

Voordelen waterverzachter:

  • Verbetert je comfort

Hardnekkig schrobben op met kalk aangetaste tegels, kranen, doucheschermen, … behoort met een waterverzachter voortaan tot het verleden. Bovendien is het ook gedaan met doffe glazen, vies bestek en servies in de keuken.

  • Vermindert je energieverbruik

Kalk en energieverbruik link je misschien niet meteen aan elkaar. Toch is er een belangrijk verband. Kalk werkt namelijk isolerend waardoor de sanitaire leidingen verstoppen en verwarmingselementen veel trager opwarmen. Hierdoor moeten je verwarmingsketel en boiler meer moeite doen, waardoor ze heel wat onnodige energie verbruiken.

  • Beperkt herstellingen en vervangingen

Niet alleen gaat de werking van je verwarmingsinstallatie en boiler achteruit. Op den duur gaan ze zelfs stuk. Hetzelfde voor huishoudelijke toestellen die warm water gebruiken zoals de vaatwasser, het wasmachine, het koffieapparaat, de waterkoker, ... Bespaar je het ongemak en de kosten, schaf een waterverzachter aan.

  • Laat je langer genieten van je kleren

Was je met zacht water dan blijven de vezels van je kleding zacht en gaan de stoffen minder snel stuk. Een waterverzachter behandelt je kleren met evenveel liefde als jijzelf.  

  • Is zacht voor je huid en haar

Hard water kan je haar namelijk uitdrogen en eczeem verergeren. Zacht water daarentegen is goed voor je huid en haar. Lees er alles over.

  • Bespaart je kosten

Alle opgesomde voordelen samengeteld leveren je een besparing van 650 euro per jaar op. Overtuigd? Ontdek een waterverzachter afgestemd op jouw behoeftes.

Wil je graag meer weten over de verschillende waterbehandelingsproducten? Vraag hier je inspiratiebrochures aan of vraag vrijblijvend een offerte op maat aan.

In samenwerking met Ecowater Systems

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.