Waarom iets doen aan kalk in je leidingwater?

Is het een probleem als er veel kalk in je leidingwater zit? Jazeker, want die kalk kan je heel wat geld kosten. Ontdek wat de nadelen zijn voor jou, je gezin en je comfort. Gelukkig bestaan er efficiënte oplossingen.

Leidingwater bevat kalk

Eerst en vooral: onbehandeld leidingwater bevat inderdaad kalk. Het water dat bij jou thuis uit de kraan stroomt is afkomstig van natuurlijke bronnen. Het water in die bronnen bevat mineralen. Eén van deze mineralen is calcium. Samen met magnesium vormt het kalk, een schadelijk goedje. Lees meer over het ontstaan van kalk of vraag je gratis infobrochure aan.

Kalkgehalte verschilt per regio

Laat gratis onderzoeken hoeveel kalk er precies in je leidingwater zit, want dat is belangrijke informatie! Bevat het leidingwater bij jou thuis veel kalk (we spreken dan van ‘hard water’), dan word je geconfronteerd met de nadelen van kalk. Een hogere energiefactuur en beschadigde toestellen bijvoorbeeld. Ontdek hoeveel kalk er bij jou thuis in het leidingwater zit, om te weten of je risico loopt.

Schadelijke kalkaanslag

Wat zijn de gevaren van kalk in je leidingwater? De ontsierende kalkaanslag op je kranen, bad en douchewanden is nog niet het belangrijkste nadeel. De kalk in je kraantjeswater verstopt je leidingen en kranen, en verkort de levensduur van je elektrische toestellen. Daar blijft het niet bij. Ontdek alle nadelen van kalk en de impact op je budget

Hoge energiefactuur  

Hoe komt het dat die kalk schade kan aanrichten? Als kalkrijk water verhit wordt, ontstaat kalkaanslag. De weerstanden van je vaatwasser, boiler, wasmachine en koffieapparaat komen onder de kalk te zitten. Bijgevolg gaan deze toestellen steeds meer energie verbruiken. Je betaalt dan voor energie waar je niets aan hebt. Bovendien gaan je toestellen door de kalkaanslag snel stuk. Zo lopen de uitgaven stevig op.

Hoger verbruik van zepen

Zit er veel kalk in je leidingwater, dan zul je ook meer was- en poetsproducten verbruiken. Wist je dat eenzelfde hoeveelheid product minder goed werkt met hard water, dan met zacht water? Omwille van die reden zul je ook meer zeep en shampoo nodig hebben. Erg gehecht aan je favoriete outfits? Weet dan dat kalk zich vastzet in de stofvezels bij het wassen, waardoor je kleding sneller verslijt. Nog een reden om je kalkprobleem aan te pakken. Ontdek hier een duurzame oplossing.

Pak je kalkprobleem aan en bespaar

Bevat het kraantjeswater bij je thuis veel kalk, dan kijk je best uit naar een waterverzachter, want daarmee kun je tot 650 euro per jaar besparen. Een waterverzachter maakt het harde water zacht. De calcium- en magnesiumionen in het water (dus de kalk) worden daarbij vervangen door onschuldige natriumionen. Vanaf dag één geniet je van de voordelen van zacht water: minder energieverbruik, minder poetswerk, een langere levensduur van je elektrische toestellen en een lager verbruik van detergenten, om er enkele te noemen. Ontdek hier alle voordelen.

Welke waterverzachter kiezen?

Er zijn tegenwoordig diverse waterverzachters verkrijgbaar. Welke toestel kies je best? Laat je adviseren over een toestel dat past bij jouw behoeften. Het is handig als het toestel geprogrammeerd kan worden volgens je wensen. Let erop dat het toestel zuinig is met water en zout. Ontdek kwalitatieve toestellen die zich automatisch afstemmen op jouw verbruik.

Bedien je waterverzachter via een app

Kies je voor een toestel met wifi, dan profiteer je van handige extra’s. Je kunt je toestel dan bedienen via smartphone, pc of tablet, ook buitenshuis. Via het online dashboard heb je de belangrijkste gegevens altijd bij de hand. En je kunt instellen om een berichtje te ontvangen zodra het tijd is voor een onderhoud. Ontdek alle voordelen van een waterverzachter met wifi.

Wil je voorgoed afrekenen met de nadelen van kalk en tot 650 euro per jaar besparen? Neem contact op met Ecowater, de wereldmarktleider voor residentiële waterverzachters. Je krijgt vrijblijvend advies op maat en indien gewenst een gratis offerte.

In samenwerking met Ecowater Systems

Meer nieuws van Ecowater Systems

Hoe ontdek ik of er kalk in mijn leidingwater zit?

Zit er bij jou thuis veel kalk in het leidingwater, dan betaal je (vaak onbewust) extra kosten.

Zijn er nadelen verbonden aan hard water?

Zit er bij jou thuis veel kalk in het leidingwater, dan krijg je te maken met de nadelen van hard

Wat zijn de oorzaken van hard water?

Je hebt vast al eens gehoord van ‘hard water’. Dat is water dat veel kalk bevat.

Wat is kalk(aanslag)?

Het mineraal kalk is een nuttige bouwstof, maar kalk kan ook gevaarlijk zijn.

GRATIS Nieuwsbrief