Nog meer besparen met een waterontharder? Ontdek hoe dit kan.

Gepubliceerd op

Onbehandeld leidingwater dat te veel kalk bevat kan voor veel schade in huis zorgen. Hierdoor betaal je heel wat onnodige kosten. Gelukkig kun je die kosten voorkomen met behulp van een waterverzachter. Een intelligente waterverzachter gaat hier nog een stapje verder in. Maak kennis met zijn troeven.

Bespaar met zacht water

Heb je kalk in je leidingwater? Dan brengt het misschien meer schade toe dan je zou denken. Hard water, oftewel water dat kalk bevat, zorgt voor hogere verwarmingskosten, herstellingen aan boilers, het stukgaan van koffiemachines, wasmachines en stoomovens, ... Je moet meer schoonmaken en zeepproducten aankopen, je huishoudelijke toestellen sneller vervangen, vaker nieuwe kleding kopen, enzovoort. Allemaal kosten die je kunt vermijden. Een waterverzachter helpt je hierbij. Wist je dat je met zacht water tot 650 euro per jaar kunt besparen?! Mooi meegenomen toch? Maar wat als je je uitgaven nog meer onder controle kunt houden?

Connecteer met je waterverzachter

Tegenwoordig kun je met een smartphone en wifi-verbinding gemakkelijk de prestaties van je slimme toestellen in huis raadplegen. Ook met een waterverzachter met wifi is dit mogelijk. Wat zijn de voordelen hiervan? En waar moet je rekening mee houden?

Bespaar op energiekosten

Bij hard water blijven restjes kalk in de leidingen, verwarmingsinstallatie en boiler achter waardoor je installatie meer moeite moeten doen om je woning en water te verwarmen. Zo wordt er heel wat energie verspild. Met een waterverzachter bespaar je op je energiekosten.

Bespaar op je waterfactuur

Een waterverzachter op wifi doet meer dan kalk uit je water halen, het helpt je ook besparen op je waterfactuur. Dankzij een ingebouwde module en dagelijkse overzichten kun je de gegevens van je toestel raadplegen en blijf je op de hoogte van je waterverbruik. Zo kun je bewuster omgaan met water en tijdig ingrijpen. Ook wanneer er bijvoorbeeld een lek is en plots veel water verbruikt wordt. Vind je ideale waterverzachter.

Bestel tijdig zout

Om goed te blijven functioneren moet je waterverzachter geregeld regenereren. Hierbij wordt er een zoutoplossing door het toestel gestuurd. Het regeneratiezout moet ook af en toe vervangen worden. Maar geef toe, hier denk je meestal niet aan. En je waterverzachter, die meestal in de kelder of garage staat, houd je ook niet constant in de gaten. Een knoop in je zakdoek is gelukkig niet nodig, je waterverzachter met wifi stuurt je een herinnering zodat je het zout tijdig aan je boodschappenlijstje kunt toevoegen.

Laat je waterverzachter onderhouden

Door tijdig je waterverzachter te laten onderhouden, gaat hij veel langer mee. Maar toegegeven, Weet jij nog vanbuiten wanneer al je toestellen in huis onderhoud nodig hebben? Geen zorgen, een slimme waterontharder laat zelf weten wanneer het een onderhoudsbeurt nodig heeft. Je krijgt dan een melding met alle informatie voor de onderhoudstechnicus. Bovendien kun je met een internetverbinding elk moment grafieken met gegevens van je toestel opvragen en zo steeds de vinger aan de pols houden.

Bespaar op de aankoop van toestellen

Kalk tast de levensduur van je huishoudelijke toestellen die water gebruiken aan. Denk maar aan een koffiezetapparaat, een waterkoker, een vaatwasser of een wasmachine. Moet je die eerste twee vervangen, dan is dit geen al te grote kost, maar de duurdere toestellen vervang je liever niet om de haverklap. Ook kranen en douchekoppen verstoppen veel sneller en gaan sneller stuk door kalkaanslag. Door het gebruik van zacht water kan een gezin tot 200 euro besparen voor het onderhoud van kranen, leidingen en warmwatertoestellen. Mooi meegenomen!

Bespaar op zeepproducten

Slinkt je voorraad zeepproducten zoals wasmiddelen, reinigings- en onderhoudsproducten, shampoos, douchegellen, … ook zo snel? Ruil je je hard water in voor zacht water, dan merk je meteen een verschil: het totaalverbruik voor detergenten vermindert met 50 procent. Je hebt met een waterverzachter immers minder product nodig om hetzelfde resultaat te verkrijgen.

Bespaar op kledingaankopen

De stoffen van kleding die vaak in hard water gewassen wordt, worden ruw en gaan sneller stuk. Hierdoor moet je sneller nieuwe kleding aanschaffen. Was je met onthard water, dan behouden je kleren langer hun soepelheid en uitstraling. Hierdoor kan een gezin toch zo’n 15% besparen doordat de kleding veel minder snel verslijt.

Wil je ook genieten van de zachtheid van water dankzij een slimme waterverzachter met wifi-verbinding? Graag meer weten? Download de gratis inspiratiegids of neem contact op met een waterspecialist!