Met dit drinkwatersysteem upgrade je makkelijk je kraantjeswater

Gepubliceerd op 04 October 2021

Flessenwater drinken is niet zo praktisch (dat gesleep met waterflessen!), kostelijk én belastend voor het milieu. Het kan ook anders. Nu denk je misschien: ‘Ik drink geen kraantjeswater, want ik hou niet van de smaak.’ Think again! Met dit drinkwatersysteem drink je binnenkort lekker water van je kraan. Gezond, ecologisch én goedkoop.

Waarom kiezen voor een drinkwatersysteem?

In België is het leidingwater perfect drinkbaar, waarom drink je dan nog flessenwater? Feit is: veel mensen vinden kraantjeswater niet lekker smaken. Of ze zijn bang voor verontreinigingen die in het leidingwater zitten. De oplossing: een drinkwatersysteem. Daarmee wordt je kraantjeswater gefilterd en kan je lekker en gezond water van de kraan drinken. Da’s goed voor je gezondheid, je budget en het milieu. Ontdek kwalitatieve drinkwatersystemen voor bij je thuis.

De voordelen van gefilterd kraantjeswater

Waarom zou je een drinkwatersysteem in huis halen, in plaats van flessenwater aan te kopen? Daar zijn heel wat redenen voor. We zetten ze voor je op een rijtje:

Lekker en gezond

Elke dag water kunnen drinken met een zachte en pure smaak. Dat is het eerste belangrijk voordeel van een drinkwatersysteem bij je thuis. Uit je kraan stroomt voortaan water zonder chloor, opgeloste metalen en andere kleine verontreinigingen. Dit is het moment om gezonder te gaan leven en elke dag voldoende water te drinken! Ontdek hier jouw bondgenoot: een drinkwatersysteem voor thuis.

Goed voor je budget

Genoeg water drinken is belangrijk, dat weet iedereen. Per kilogram lichaamsgewicht zou je elke dag 30 ml water moeten drinken. Per jaar zijn dat een aantal honderden liters per persoon. Als je flessenwater koopt, kan dit oplopen tot wel 150 euro op jaarbasis als je voor een huismerk kiest. Ga je voor een A-merk, dan betaal je tot wel 305 euro per jaar. Leidingwater is hierdoor makkelijk tot 100 keer goedkoper dan flessenwater. Toch al de moeite, vinden wij.

Op kamertemperatuur, gekoeld of bruisend

Hoe drink jij je water het liefst? Met een drinkwatersysteem heb je steeds de keuze: water op kamertemperatuur, gekoeld water of bruisend water. Je selecteert eenvoudigweg de stand die je wil en hop: je geniet van gefilterd water à la carte!

Een kleinere ecologische voetafdruk

Met een drinkwatersysteem in huis zal je PMD-zak zal opmerkelijk minder snel vol zijn. Als je overschakelt op leidingwater betekent dat: minder lege flessen op de afvalberg. Zo draag je ook je steentje bij aan een beter milieu.

Makkelijk en ergonomisch

Buiten het feit dat je je niet meer zal blauw betalen aan flessenwater en je minder afval produceert, heb je plots geen extra opbergruimte meer nodig voor je flessenwater. Minder moeten sleuren met zware pakken flessenwater is bovendien ergonomisch. Je rug zal je dankbaar zijn.

Soorten drinkwatersystemen

Wanneer je op zoek gaat naar een drinkwatersysteem, ontdek je algauw dat er diverse soorten drinkwatersystemen bestaan. Welk type drinkwatersysteem wil jij graag in huis halen? Eentje dat je op het aanrecht kan plaatsen? Of een systeem dat je onder je spoeltafel kan installeren, zodat je zoveel mogelijk werkruimte behoudt in de keuken? Beide types drinkwatersystemen hebben hun eigen kenmerken. We gaan er hieronder wat dieper op in. Een goede raad: laat je adviseren door een specialist over de meest geschikte oplossing voor jouw situatie en voorkeuren.

Een compact drinkwatersysteem op het aanrecht (above the sink)

Wil jij een elegant, maar compact drinkwatersysteem dat je op je aanrecht kan plaatsen? Dan is de ‘above the sink’-oplossing ideaal voor jou. Je houdt je glas onder de uitloop en met één druk op de knop krijgt je gefilterd water. Water op kamertemperatuur, gekoeld water of bruiswater? Jij kiest! Download hier je brochure of neem contact op met een specialist.

… of een drinkwatertoestel in je keukenkast (under the sink)

Wil je de kostbare werkruimte in je keuken liever optimaal blijven benutten tijdens het koken? Dan is de ‘under the sink’-oplossing een betere keuze voor jou. Je plaatst het toestel makkelijk in je keukenkast en sluit het vlot aan op de kraan van je spoelbak. Met een 5-wegkraan creëer je een sober uitzicht. Maar je kan ook eenvoudig een 3-wegkraan toevoegen naast je huidige keukenkraan. In beide gevallen kan je kiezen voor gefilterd water door de juiste kraan open te zetten, of aan de juiste hendel of knop te draaien. Zo moet het water dat je zal gebruiken om bijvoorbeeld pasta te koken niet gefilterd worden en gebruik je het actieve kool enkel voor je drinkwater. Ook hier kan je kiezen voor water op kamertemperatuur, gekoeld water of bruisend water. Dat went snel!

Wil jij voortaan genieten van lekker, gefilterd kraantjeswater en alle voordelen die daarbij komen kijken? Neem contact op met een specialist in drinkwatersystemen voor advies of download de brochure voor meer informatie. Succes!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan