Lelijke kalkaanslag in je badkamer? Een waterverzachter helpt!

Je doet je best om je badkamer schoon te houden, zodat je er fijn kunt ontspannen. Maar dat witte laagje kalkaanslag op je kranen en douchewand krijg je maar niet weg. Je schrobt je een ongeluk en enkele dagen later zit het er weer. Frustrerend … Ontdek hoe je ervan af komt! 

Waar komt kalkaanslag vandaan? 

Hoe klassevol je badkamer ook oogt, kalkaanslag op je kranen of douchedeur ziet er niet fraai uit. Waar komt die witte aanslag trouwens vandaan? Wel, regenwater dat naar beneden valt, komt in contact met gesteenten. Op die manier pikt het calcium- en magnesiummineralen op. Die werken samen en maken het water hard. We spreken dan van ‘hard water’.  Maar dan … Bij verwarming van hard water (via een apparaat of verwarmingssysteem) veranderen de mineralen in kalkaanslag. Dit verschijnsel is helaas minder onschuldig dan het lijkt. Ontdek de risico’s.

Diverse nadelen en hoge kosten

Hard water zorgt inderdaad voor een ontsierend laagje op je kranen, douchewand en tegels. Op termijn hoopt de kalkaanslag zich op. Bijgevolg krijg je het goedje steeds moeilijker weg. Maar daar blijft het niet bij. Wist je dat je apparaten, zoals je wasmachine en boiler, steeds minder goed gaan werken? Daardoor stijgt je energierekening. Ook gaan ze sneller stuk, wat weer extra kosten met zich meebrengt. Gelukkig kun je de oorzaak snel en efficiënt aanpakken!

Zacht water dankzij een waterverzachter

Heb je last van hard water, dan kijk je best uit naar een kwalitatieve waterverzachter. Die filtert de kalk uit het water, zodat het aangenaam zacht wordt. Je geniet meteen van de voordelen van zacht water. Je hebt geen last meer van ontsierende kalkaanslag, je apparaten werken zoals het hoort en gaan langer mee. Het zachte water is bovendien een luxe voor je huid (die gaat stralen) en je haar (dat weer een gezonde glans krijgt). Je zal je waterverzachter niet meer willen missen! Ontdek alle voordelen.

Slim toestel op jouw maat

Oké, een waterverzachter dus. Waar moet je op letten als je er een koopt? Natuurlijk kies je voor een ervaren firma die je een duurzame oplossing en een goede service kan aanbieden. Laat je uitgebreid adviseren en informeer je: kan het toestel afgestemd worden op jouw behoeften? Springt het zuinig om met water en zout? Word je automatisch op de hoogte gebracht wanneer het tijd is voor een onderhoud? En last but not least: kun je het makkelijk regelen, ook vanop afstand? Ontdek hier de nieuwste generatie intelligente waterverzachters.

Waterverzachter met wifi

Tegenwoordig kun je heel wat zaken regelen via je smartphone. Zou je het handig vinden om zo ook je waterverzachter te kunnen regelen? We’ve got you covered. Een eVOLUTION-waterverzachter van Ecowater kan makkelijk verbonden worden met je wifinetwerk. Zo kun je hem overal beheren via smartphone, pc of tablet, zonder bijkomende abonnementskosten. In één oogopslag ontdek je nuttige info zoals het waterverbruik en zoutniveau. Ook handig: je krijgt een seintje zodra het zoutniveau te laag wordt. Verder kun je hulp vanop afstand toestaan in geval er een technisch probleem is. Zo kan er snel een diagnose gesteld worden. Ontdek alle voordelen van een waterverzachter met wifi.

Bespaar tot 650 euro per jaar

Handige functies zijn natuurlijk mooi meegenomen. Maar denk ook eens aan de fikse besparing die je realiseert met een waterverzachter. Zo kun je met een eVOLUTION-waterverzachter tot 650 euro per jaar besparen. Je zal minder schoonmaakmiddelen nodig hebben (210 euro bespaard), minder uitgeven aan energie (63 euro bespaard), minder betalen aan onderhoud en vervanging van warmwatertoestellen (200 euro bespaard). Naast je toestellen gaat ook je kleding langer mee (177 euro bespaard). Zo is je waterverzachter snel terugverdiend, terwijl je geniet van extra comfort.

Wil ook jij genieten van de voordelen van zacht water? Neem contact op met Ecowater, de wereldmarktleider voor residentiële waterverzachters. Je krijgt vrijblijvend advies op maat en indien gewenst een gratis offerte. Vraag meteen ook je gratis infobrochure aan.

 

 

 

 

In samenwerking met Ecowater Systems

Meer nieuws van Ecowater Systems

Wat doen als het grondwater van je boorput onaangenaam ruikt of verkleurd is?

Heb je een grondwaterput laten boren op 15 meter of dieper en merk je dat het water verkleurd is

De voordelen van zacht water: daarom reken je af met kalk!

Misschien woon je in een regio met hard water, en zit er veel kalk in je leidingwater.

EcoWater Systems lanceert nieuwe ultra-compacte waterverzachter!

Ecowater zet hun nieuwste innovatie, de eVOLUTION Duo ED waterverzachter, in de kijker.

Uittip: Ecowater Systems verwent met kortingen tijdens opendeur in Wetteren

Kalkprobleem in huis, en dit weekend een gaatje in je agenda?

GRATIS Nieuwsbrief