Lelijke kalkaanslag in je badkamer? Een waterverzachter helpt!

15/02/2022

Je doet je best om je badkamer schoon te houden, zodat je er fijn kunt ontspannen. Maar dat witte laagje kalkaanslag op je kranen en douchewand krijg je maar niet weg. Je schrobt je een ongeluk en enkele dagen later zit het er weer. Frustrerend … Ontdek waarom een waterverzachter het overwegen waard is. 

Wat veroorzaakt kalkaanslag?

Hoe chique je badkamer ook is, kalkaanslag op je kranen, tegels of douchewand kan dit mooie plaatje bezoedelen. Waar komt die witte aanslag eigenlijk vandaan? Dankzij een natuurlijk proces. Regenwater komt wanneer het in de aarde sijpelt in contact met gesteenten, het water pikt zo calcium- en magnesiummineralen op. We spreken dan van ‘hard water’ of kalkrijk water. Bij verwarming van dit water (via een apparaat of verwarmingssystemen) veranderen de mineralen in kalkaanslag. Dit is helaas niet zo onschuldig als het lijkt.

Heel wat nadelen en hoge kosten door kalk

Hard water zorgt dus voor een ontsierend laagje op je kranen, douchewand en tegels. Op termijn hoopt kalkaanslag zich op. Bijgevolg krijg je het goedje steeds moeilijker weg. Maar daar blijft het niet bij. Wist je dat je apparaten, zoals je wasmachine en boiler, ook minder goed gaan werken? Hierdoor stijgt je energierekening. Ook gaan deze apparaten sneller stuk, wat weer extra kosten met zich meebrengt. Gelukkig kun je kalk snel en efficiënt aanpakken!

Zacht water in de badkamer

Heb je last van hard water, dan kijk je best uit naar een kwalitatieve waterverzachter. Die filtert de kalk uit het water, zodat het aangenaam zacht wordt. Je geniet meteen van de voordelen van zacht water. Je hebt geen last meer van ontsierende kalkaanslag in de badkamer en keuken, je apparaten werken zoals het hoort en gaan langer mee. Het zachte water is bovendien een luxe voor je huid (die gaat stralen) en je haar (dat weer een gezonde glans krijgt). Je zal je waterverzachter niet meer willen missen! Ontdek de waterverzachters.

Slimme waterverzachter op maat

Oké, een waterverzachter dus. Waar moet je op letten als je er een koopt? Natuurlijk kies je voor een ervaren firma die je een duurzame oplossing en een goede service kan aanbieden. Laat je uitgebreid adviseren en informeer je: kan het toestel afgestemd worden op jouw behoeften? Springt het zuinig om met water en zout? Word je automatisch op de hoogte gebracht wanneer het tijd is voor een onderhoud? En last but not least: kun je het makkelijk regelen, ook vanop afstand? Ontdek hier de nieuwste generatie intelligente waterverzachters.

Waterverzachter op wifi

Tegenwoordig kun je heel wat zaken bedienen via je smartphone. Zou je het handig vinden om zo ook je waterverzachter te kunnen regelen? We’ve got you covered. Een eVOLUTION-waterverzachter van Ecowater kan makkelijk verbonden worden met je wifinetwerk. Zo kun je hem overal beheren via smartphone, pc of tablet, zonder bijkomende abonnementskosten. In één oogopslag ontdek je nuttige info zoals het waterverbruik en zoutniveau. Ook handig: je krijgt een seintje zodra het zoutniveau te laag wordt. Verder kun je hulp vanop afstand toestaan in geval er een technisch probleem is. Zo kan er snel een diagnose gesteld worden. Ontdek alle voordelen van een waterverzachter met wifi.

Bespaar tot 650 euro per jaar

Handige functies zijn mooi meegenomen. Maar denk ook eens aan de fikse besparing die je realiseert met een waterverzachter. Zo kun je met een eVOLUTION-waterverzachter tot 650 euro per jaar besparen. Je zal minder schoonmaakmiddelen nodig hebben (210 euro bespaard), minder uitgeven aan energie (63 euro bespaard), minder betalen aan onderhoud en vervanging van warmwatertoestellen (200 euro bespaard). Naast je toestellen gaat ook je kleding langer mee (177 euro bespaard). Zo is je waterverzachter snel terugverdiend, terwijl je geniet van extra comfort.

Wil ook jij genieten van de voordelen van zacht water? Neem contact op met Ecowater, de wereldmarktleider voor residentiële waterverzachters. Je krijgt vrijblijvend advies op maat en indien gewenst een gratis offerte. Vraag meteen ook je gratis infobrochure aan.

In samenwerking met Ecowater Systems

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief