Kalkvlekken? Boiler stuk? Zo reken je af met kalk in je leidingwater!

Gepubliceerd op 28 Maart 2022

Leidingwater bevat doorgaans kalk. Kalk leidt tot kalkaanslag, verstopt je leidingen, vermindert de levensduur van je elektrische toestellen die water verbruiken en doet je energiefactuur stijgen. De oplossing? Een waterverzachter! Ontdek de voordelen en leer hoe je tot 650 euro per jaar bespaart.

Kalk maakt je toestellen stuk en verhoogt je energieverbruik

Kalk is een echte plaag voor je huishouden. Zitten je leidingen vol kalk en kalkaanslag, dan duurt het langer voordat je water warm is. Kalk tast namelijk ook je boiler aan. Met als gevolg: meer en vooral onnodig energieverbruik. Kalk zet zich zelfs vast in je elektrische toestellen die water verbruiken, waardoor die sneller verslijten. Denk aan een koffiezetapparaat dat niet meer goed doorloopt, je (af)wasmachine die niet meer proper wast, kranen die verstopt geraken … Omdat je toestellen (wasmachine, vaatwasser, boiler …) sneller stukgaan, krijg je vaker te maken met onverwachte kosten. Wat nu? Leer hoe je eenvoudig afrekent met kalk. 

Verleng de levensduur van je boiler, wasmachine, vaatwasser, …

Een oplossing voor je kalkprobleem is snel gevonden: een waterverzachter. Dit toestel verwijdert kalk uit je leidingwater. Er stroomt voortaan zacht water door je leidingen, waardoor kalkaanslag niet langer een obstakel vormt. Op 1, 2, 3 heb je warm water. Da’s goed voor je eigen comfort, maar ook voor je energiefactuur. Bovendien gaan je elektrische toestellen die water verbruiken langer mee, waardoor je extra bespaart. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een waterverzachter bij jou thuis? Neem contact op met een expert in waterbehandeling.

Geen kalkaanslag = minder poetsen

Last van lelijke kalkvlekken in je badkamer of keuken? Hard water laat kalkaanslag achter op je kranen, tegels, douchescherm, … Om af te rekenen met kalkresten besteed je veel geld aan reinigings- en onderhoudsproducten. Die terugkerende schoonmaakbeurten zijn niet nodig wanneer je een waterverzachter in huis hebt. Bye bye kalkvlekken! Wil jij ook meer vrije tijd en besparen op schoonmaakproducten? Laat je adviseren over een geschikte waterverzachter.

Langer genieten van je kleren

Hard water doet ook je kleding sneller verslijten. De kalkdeeltjes in het hard water hebben een ruwe structuur en tasten zo je kleding aan bij het wassen. Zonde van die nieuwe trui of blouse! Beu dat de kleuren vervagen en je witte was grauw wordt? Dan is een waterverzachter de oplossing. Het zachte water zorgt dat de levendige kleuren blijven behouden en dat wit wit blijft wit. Stoffen blijven zacht aanvoelen en verslijten minder snel. Ontdek meer voordelen van een waterverzachter in de gratis infobrochure.

Gezonder voor je huid en haar

Zorg dragen voor je huid is een must. Een waterverzachter kan je daar perfect mee helpen. Dankzij het zachte, kalkarme water drogen je huid en haar niet uit. Voor mensen die last hebben van eczeem kan douchen met zacht water zelfs een verademing zijn. Wist je dat er altijd een onzichtbaar laagje zeep op je huid achterblijft wanneer je je wast met zeep? Dat laagje zeep verstopt je poriën, waardoor je huid minder goed voedingsstoffen opneemt. Met een waterverzachter heb je minder zeep nodig. Op die manier blijven je huid en haar soepel en zacht. Wil je genieten van zachte haren en een gezonde huid? Laat je adviseren door een expert in waterbehandeling.
 

Milieuvriendelijker

Hoe harder het water bij je thuis, hoe meer zeep, schoonmaakproducten, wasmiddel en anti-kalkproducten je nodig hebt. En dus hoe groter de impact op het milieu is. Met een waterverzachter je minder producten nodig. Door het zachte water gaan je toestellen bovendien langer mee, waardoor je de afvalberg helpt verkleinen. Je werkt mee aan een schonere planeet en geeft je kinderen het goede voorbeeld. Ontdek kwalitatieve waterverzachters van topmerken.

Bespaar tot 650 euro per jaar

Wanneer je alle gewonnen voordelen van een waterverzachter samentelt, kom je aan een fikse besparing. Je bespaart op schoonmaakproducten, zeep, energie, onderhoud van toestellen én kledij. Op jaarbasis bespaart een gezin zo doorgaans 650 euro.. Indrukwekkend: een onafhankelijke studie toont aan dat een waterontharder één van de beste energiebesparende middelen in het huishouden is. Iets voor jou? Maak een afspraak voor gratis advies met een waterexpert.

De slimme waterverzachter

Een waterverzachter haalt in eerste instantie de kalk uit je water. Een slimme waterverzachter helpt je ook besparen op je waterfactuur. Dankzij de ingebouwde wifi ben je altijd op de hoogte van je waterverbruik en krijg je inzicht in dat verbruik via een online platform. Neemt je waterverbruik plots enorm toe, dan krijg je een melding. Zo kun je snel een eventueel waterlek detecteren en schade beperken. Ook wanneer het zout van je waterverzachter bijna op is, krijg je een waarschuwing. Bijgevolg kan je altijd tijdig zout bijvullen. Een panne en hulp nodig vanop afstand? De onderhoudstechnieker kan, met jouw toestemming, het toestel van op afstand bedienen zodat instellingen aangepast kunnen worden. Maak kennis met de nieuwste generatie intelligente waterverzachters.

Wil jij jaarlijks 650 euro besparen dankzij een waterverzachter met wifi? Maak snel een afspraak voor gratis advies met een waterexpert in de Ecowater showroom of bij je thuis. Tip: download hier ook je gratis infobrochure.