Kalkvlekken? Boiler stuk? Zo reken je af met kalk in je leidingwater!

Gepubliceerd op 06 April 2021

Leidingwater bevat doorgaans kalk. Kalk leidt tot kalkaanslag, verstopt je leidingen, vermindert de levensduur van je elektrische toestellen die water verbruiken en doet je energiefactuur stijgen. De oplossing? Een waterverzachter! Ontdek de voordelen en leer hoe je tot 650 euro per jaar bespaart.

Kalk maakt je toestellen stuk en doet je energieverbruik toenemen

Kalk is een echte plaag voor je huishouden. Als je leidingen vol kalk zitten, duurt het door de kalkaanslag langer eer je water warm is. Dat komt doordat kalk ook je boiler aantast. Met als gevolg: meer en vooral onnodig energieverbruik. Kalk zet zich zelfs vast in je elektrische toestellen die water verbruiken, waardoor die sneller verslijten. Denk aan een koffiezetapparaat dat niet meer goed doorloopt, je (af)wasmachine die niet meer proper wast, kranen die verstopt raken … Omdat je toestellen (wasmachine, vaatwasser, boiler …) sneller stukgaan, krijg je vaker te maken met onverwachte kosten. Wat nu? Leer hier hoe je eenvoudig afrekent met kalk

Verleng de levensduur van je boiler, wasmachine, vaatwasser en co

Een oplossing voor je kalkprobleem is snel gevonden. Een waterverzachter verwijdert kalk uit je leidingwater. Dankzij dit toestel stroomt er voortaan zacht water door je leidingen, waardoor kalkaanslag niet langer een obstakel vormt. Op 1, 2, 3 heb je warm water. Da’s goed voor je comfort, maar ook voor je energiefactuur. Bovendien gaan je elektrische toestellen die water verbruiken langer mee, waardoor je extra bespaart. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een waterverzachter bij jou thuis? Neem contact op met een expert in waterbehandeling.

Geen kalkaanslag = minder poetsen

Last van lelijke kalkvlekken in je badkamer of keuken? Hard water laat kalk achter op je kranen, tegels, douchescherm … Om af te rekenen met kalkresten besteed je veel geld aan reinigings- en onderhoudsproducten. Die terugkerende schoonmaakbeurten zijn niet nodig wanneer je een waterverzachter in huis hebt. Bye bye kalkvlekken! Wil jij ook meer vrije tijd en besparen op schoonmaakproducten? Laat je adviseren over een geschikte waterverzachter.

Langer genieten van je kleren

Hard water doet ook je kleding sneller verslijten. De kalkdeeltjes in het hard water hebben een ruwe structuur en tasten zo je kleding aan bij het wassen. Zonde van die nieuwe trui of blouse! Beu dat de kleuren vervagen en je witte was grauw wordt? Dan is een waterverzachter de oplossing. Het zachte water behoudt de levendige kleuren en wit blijft wit. Stoffen blijven zacht aanvoelen en verslijten minder snel. Ontdek meer voordelen in de gratis infobrochure.

Gezonder voor je huid en haar

Zorg dragen voor je huid is een must. Een waterverzachter kan je daar perfect mee helpen. Dankzij het zachte, kalkarme water drogen je huid en haar niet uit. Voor mensen die last hebben van eczeem kan douchen met zacht water zelfs een echte verademing zijn. Wist je dat er altijd een onzichtbaar laagje zeep op je huid achterblijft wanneer je je wast met zeep? Dat laagje zeep verstopt je poriën, waardoor je huid minder goed voedingsstoffen opneemt. Met een waterverzachter heb je minder zeep nodig. Op die manier blijven je huid en haar soepel en zacht. Genieten van zachte haren en een gezonde huid, dankzij een waterverzachter? Laat je adviseren door een expert in waterbehandeling.

Beter voor het milieu

Hoe harder het water bij je thuis, hoe meer zeep, schoonmaakproducten, wasmiddel en anti-kalkproducten je nodig hebt. En dus hoe groter de impact op het milieu. Met een waterverzachter heb je minder producten nodig. Door het zachte water gaan je toestellen bovendien langer mee, waardoor je de afvalberg helpt verkleinen. Je werkt mee aan een schonere planeet en geeft je kids het goede voorbeeld. Ontdek kwalitatieve waterverzachters van topmerken.

Bespaar tot 650 euro per jaar

Wanneer je alle voordelen van een waterverzachter optelt, kom je aan een fikse besparing. Je bespaart op schoonmaakproducten, zeep, energie, onderhoud van toestellen én kledij. Op jaarbasis bespaart een gezin zo doorgaans 650 euro. Indrukwekkend: een onafhankelijke studie toonde aan dat een waterontharder één van de beste energiebesparende middelen in het huishouden is. Iets voor jou? Maak een afspraak voor gratis advies van een waterexpert.

De slimme waterverzachter

Een waterverzachter haalt in eerste instantie de kalk uit je water. Een slimme waterverzachter helpt je ook besparen op je waterfactuur. Dankzij de ingebouwde wifi ben je altijd op de hoogte van je waterverbruik en krijg je inzicht in dat verbruik via een online platform. Neemt je waterverbruik plots enorm toe, dan krijg je een melding. Zo kan je snel een eventueel waterlek detecteren en schade beperken. Ook wanneer het zout van je waterverzachter bijna op is, krijg je een waarschuwing. Bijgevolg kan je altijd tijdig zout bijvullen. Een panne en hulp nodig vanop afstand? De onderhoudstechnieker kan, met jouw toestemming, het toestel van op afstand bedienen zodat instellingen aangepast kunnen worden. Maak kennis met de nieuwste generatie intelligente waterverzachters.

Wil jij jaarlijks 650 euro besparen dankzij een waterverzachter met wifi? Maak snel een afspraak voor gratis advies van een waterexpert in de Ecowater showroom of bij je thuis. Tip: download ook je gratis infobrochure.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan