Hard of zacht water

Hard water is hetzelfde als kalkrijk water. Het bevat veel calcium en magnesium, twee mineralen die op natuurlijke wijze in ons leidingwater terechtkomen. Kraantjeswater voldoet overal in België aan de wettelijke normen, maar de waterhardheid verschilt van regio tot regio. Schadelijk voor de gezondheid is dat niet, maar het kan wel voor ongemak zorgen. Te veel kalk in het water leidt immers tot een hardnekkige aanslag op kranen, sanitair en verwarmingselementen van elektrische toestellen en vermindert de levensduur en het prestatievermogen van deze toestellen.

Waterontharder

Er zijn verschillende antikalksystemen op de markt. Het meest doeltreffende is de waterontharder, die zacht water produceert en komaf maakt met kalkaanslag. De aankoop van een waterontharder is een investering die je in een tweetal jaar hebt terugverdiend. Zacht water heeft heel wat voordelen. Kranen en gootstenen zijn makkelijker te reinigen en het koffiezetapparaat en de boiler moeten minder vaak worden ontkalkt. Uw koffie of thee hebben bovendien een betere smaak. Zacht water is ook zachter voor uw huid en uw haar. Ook het milieu heeft er baat bij. Je bespaart energie want zacht water warmt sneller op. In het afvalwater komen minder wasproducten en schoonmaakmiddelen terecht, want u heeft er veel minder van nodig met zacht water.   En de afvalberg wordt kleiner doordat apparaten en leidingen langer meegaan.

Bij je drinkwatermaatschappij of op de website www.dewatergroep.be/vmw/water  kan je de hardheid van het water in jouw woonplaats opvragen. De hardheid wordt uitgedrukt in Franse graden. Tot 15 °F spreken we van zacht water, vanaf 30 °F van hard tot zeer hard. Volgens de drinkwatermaatschappijen is een waterontharder enkel nuttig en verantwoord in regio's met hard water. Fabrikanten zijn ervan overtuigd dat een waterontharder ook bij een lagere hardheid veel ellende en geld kan besparen.

In samenwerking met Ecowater Systems

Meer nieuws van Ecowater Systems

5 Redenen waarom een waterverzachter thuishoort in elke keuken

Het is intussen gekend dat het plaatsen van een waterverzachter een aantal voordelen met zich mee

Betere koffie gegarandeerd met een waterontharder!

Er zijn nummers geschreven over dat ene kopje koffie. Het vaste ochtendritueel van een lekkere ta

Een waterontharder maakt het onderhoud van je badkamer of keuken makkelijker.

Een nieuwe badkamer of keuken in je woning.  Prachtig, alles piekfijn.  En dat wil je natuurlijk

Zorgt zachter water voor een zachtere huid?

Het installeren van een waterontharder brengt een aantal voordelen met zich mee.  Steeds vaker ho

GRATIS Nieuwsbrief