Een waterontharder vergemakkelijkt het onderhoud van je badkamer

07/06/2022

Een nieuwe badkamer gekocht? Genieten! En dat hoop je natuurlijk nog lang te kunnen doen, dus ‘goed onderhouden’ is de boodschap. Maar geef toe, er zijn leukere activiteiten dan schoonmaken en schrobben. Ontdek hoe je droombadkamer niet in een nachtmerrie verandert met de hulp van een waterverzachter.

Kalkaanslag in de badkamer

Woon je in een regio met hard water, dan is kalkaanslag het grootste probleem in het onderhoud van je badkamer. Het is hardnekkig, erg zichtbaar, en ander vuil kan zich er makkelijk aan vasthechten. Het is hierdoor een hele klus om je badkamer schoon te maken en je hebt er vaak dure, gevaarlijke agressieve producten voor nodig.

Makkelijker met een waterverzachter

Laat je een waterverzachter installeren, dan heb je geen last meer van kalkaanslag. Ontdek hoe een waterverzachter werkt. Poetsen gaat ineens veel eenvoudiger en vlotter. Maar, er zijn nog andere voordelen aan een waterverzachter. We overlopen even nog meer voordelen van zacht water.

Voor je elektrische apparaten

Heb je ook al eens gedacht aan de kalkaanslag die je niet ziet, dus aan de binnenkant van je elektrische apparaten, hierop heeft? Kalk zet zich vast en  hierdoor gaat elk apparaat waarmee je water verwarmt, zoals je wasmachine, je boiler, je stoomoven, je koffieapparaat, enzovoort minder goed werken, en veel te snel stuk gaan. Met een waterverzachter heb je daar geen last van.

Onder de douche

Ook onder de douche is het effect van zacht water merkbaar. Zacht water is namelijk beter voor je huid en haar en laat een satijnzacht gevoel achter. Heb je last van droge huid of droge haren? Met een waterverzachter voel je het verschil meteen.

Gebruik je zacht water, dan werken de zeepproducten die je gebruikt ook beter. Je hebt minder zeep onder de douche nodig. Dit is nog eens beter voor je huid en daarnaast zijn er ook minder zeepresten om weg te poetsen. Minder zeepproducten gebruiken is bovendien ook beter voor je portemonnee.

In de was

Van zeepproducten gesproken, zacht water is ook beter voor je wasgoed. De kalk in het hard water zet zich anders vast in de vezels en maakt je handdoeken hard en ruw. Met een waterverzachter is er geen kalk, en geniet je dus altijd van zachte handdoeken, ook als je ze aan de waslijn droogt. Bovendien heb je ook minder wasmiddel nodig om je was schoon te krijgen.

In je portemonnee

Het effect van zacht water dankzij een waterverzachter levert heel wat voordelen. Als je al deze voordelen samen telt, komt een gemiddeld Belgisch gezin uit op een besparing tot 650 euro per jaar. Daarvoor heb je al iets extra in de badkamer van je dromen, toch?

Heb je hard water bij je thuis en wil je meer weten over een waterverzachter? Neem contact op voor meer info en een vrijblijvende offerte op maat. Tip: Download ook de gratis infobrochure.

 

In samenwerking met Ecowater Systems

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief