De voordelen van zacht water: daarom reken je af met kalk!

Gepubliceerd op 12 February 2020

Misschien woon je in een regio met hard water, en zit er veel kalk in je leidingwater. In dat geval misloop je de fijne voordelen van zacht water. Minder poetswerk, glanzend haar en een stralende huid, zacht wasgoed … Om er maar enkele te noemen. Ontdek wat jij te winnen hebt en leer je hoe je de switch maakt!

Zacht water = een stralende huid en glanzend haar 

Je gezondheid is je vast dierbaar. Wist je dat zacht water bijdraagt tot de gezondheid van je huid en haar? Je huid heeft een natuurlijke beschermlaag. Die houdt de huid soepel en beschermt ze tegen irritaties en ziektekiemen. Hetzelfde geldt voor je haar. Was je je met hard water, dan schuren de ruwe kalkdeeltjes in het water de natuurlijke beschermlaag weg. Je huid en haar worden droog en dof. Met zacht water blijft de natuurlijke beschermlaag van je huid en haar intact. Je huid zal zachter aanvoelen en je haar krijgt zijn natuurlijke glans en veerkracht terug. Hello natural glow! Ontdek hier hoe je zacht water in huis haalt.

Zacht water = verlichting bij huidproblemen

Als je last hebt van huidklachten, bv. eczeem of psoriasis, kan douchen met hard water de symptomen verergeren. Bij eczeem werkt de beschermfunctie van de huid minder goed, waardoor die droger is en sneller vocht verliest. Hoe harder het water, hoe meer je huid door het douchen uitgedroogd raakt. Dan kan zacht water verlichting brengen. Met zacht water blijft je huid beter gehydrateerd, waardoor je minder last hebt van irritaties. Dat is dermatologisch getest. Benieuwd of het water bij je thuis veel kalk bevat? Ontdek het hier.

Zacht water = een lager verbruik van verzorgingsproducten

Wist je dat je met zacht water in huis minder zeep en wasgel nodig hebt? Zepen verbruiken al een deel van hun actief element om de kalk in het water te neutraliseren. Daarna zullen ze pas beginnen te reinigen. Met zacht water heb je minder zeep of wasgel nodig voor hetzelfde effect. Je fles douchegel, shampoo of conditioner gaat langer mee, waardoor je meer budget overhoudt. En minder zeep gebruiken, is ook goed voor je huid. Die zal minder snel geïrriteerd raken.

Zachter water = smaakvolle koffie

Ook zo gehecht aan je kopje koffie in de ochtend? Misschien heb je wel zo’n fancy machine waarmee je zelf de heerlijkste espresso’s of macchiato’s creëert. Laat die heerlijke smaak niet vergallen door kalk. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie. De smaken van je koffie of thee komen volledig tot hun recht met zacht water. Je zal je koffiemoment 2.0 niet meer willen missen.

Zacht water = minder poetsen

Met zacht water in huis is kalkaanslag verleden tijd. Je badkamer en keuken blijven er als nieuw uitzien. Geen ontsierende kalkaanslag meer op je kranen, aanrecht, wastafels en douchewand betekent ook minder poetswerk en dus meer vrije tijd. Je hoeft geen dure antikalkproducten meer te kopen, waardoor je extra bespaart. Ook heb je minder detergenten, wasmiddel en wasverzachter nodig, want deze producten werken beter met zacht water.

Zacht water = langer genieten van je favoriete kleren

Als je de was doet met hard water, schuren de ruwe korreltjes kalk de vezels van je wasgoed stuk. Je kledij en wasgoed zal al snel ruw aanvoelen en beschadigd raken. Doe je de was met kalkvrij water, dan blijven er geen ruwe kalkresten achter in je wasgoed. Zo slijt je wasgoed minder snel. Bovendien blijven de kleuren langer mooi. Op die manier geniet je extra lang van je favoriete outfits!

Zacht water = heerlijk drinkwater zonder plastic flessen

Je houdt van gezond, lekker drinkwater, maar niet van de vervuilende plastic flessen die je daarvoor nodig hebt? Met een drinkwatersysteem combineer je de voordelen van een waterontharder met die van een actieve koolfilter. Je geniet van zacht water, dat echt lekker smaakt. Geen gezeul met plastic flessen, want het zacht water komt gewoon uit de kraan. Je geniet van lekker drinkwater uit elke kraan van je huis.

Zacht water = langere levensduur van je toestellen

Zonder kalk verslijten je huishoudapparaten zoals je boiler of wasmachine minder snel. Ze worden niet beschadigd door kalkaanslag, waardoor ze optimaal blijven werken. Dat leidt tot een lager energieverbruik en een besparing op je energiefactuur. Ontdek hoeveel jij kunt besparen met een waterverzachter.

Hoe genieten van de voordelen van zacht water?

Je merkt het, zacht water heeft heel wat voordelen waar je elke dag opnieuw van profiteert. Hoe kan ook jij genieten van zacht water bij je thuis? Simpel, het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een kwalitatieve waterverzachter. Een EcoWater waterverzachter haalt de kalk uit het water, waardoor je geniet van alle voordelen van zacht water. Omdat je met een waterverzachter tot 650 euro per jaar bespaart, is je toestel snel terugverdiend.

Wil ook jij genieten van heerlijk zacht water bij je thuis en tot 650 euro per jaar besparen? Vul dan dit contactformulier in. Je krijgt vrijblijvend advies op maat en een gratis offerte!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan