Bottel je eigen drinkwater

Gepubliceerd op 17 August 2014

Wie het belang inziet om te investeren in een waterontharder, gaat zeker het belang inzien om zijn waterontharder optimaal tot zijn recht te laten komen. Dit doe je door hem te combineren met een drinkwatersysteem of waterfilter. Waar een waterontharder zorgt voor een zachte behandeling van je gootsteen en van allerlei huishoudelijke apparaten, gaat een drinkwatersysteem zorg dragen voor jou persoonlijk.

Zo zorgt een drinkwatersysteem ervoor dat onaangename geuren en schadelijke stoffen, zoals chloor, pesticiden en organische moleculen, uit het water gefilterd worden. Het drinkwatersysteem is meestal opgebouwd uit een zandfilter en een actieve koolfilter.  Doordat de drinkwaterfilter op de hoofdleiding aangesloten wordt, heb je overal in huis zuiverder water ter beschikking.  Er bestaan zelfs waterontharders met een geïntegreerde actieve koolfilter.  Daarnaast bestaan er filters die werken via het proces van omgekeerde osmose, waarbij de verwijdering van schadelijke moleculen nog een hele stap verder gaat. 

Naast het feit dat gezuiverd water lekkerder en beter is voor je gezondheid, is een ander voordeel dat je veel geld uitspaart. Je hoeft immers niet langer relatief duur flessenwater te kopen. Mooi meegenomen is dat je meteen ook zorg draagt voor het milieu door het achterwege laten van plastic verpakkingen. Ook qua co2 uitstoot scoort kraantjeswater trouwens beter: het levert tot 500 keer minder co2 uitstoot op per liter doordat er geen gebruik gemaakt wordt van verpakking, recyclage, stockage en transport.

Zowel economisch als ecologisch gezien is het drinkwatersysteem dus een duurzame investering. In cijfers omgezet is aangetoond dat deze investering zich voor een gemiddeld gezin van vier personen terugverdient in minder dan één jaar tijd. Aarzel dus niet om een vakman te contacteren om je leidingwater te analyseren.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan