5 Redenen waarom een waterverzachter thuishoort in elke keuken

Gepubliceerd op 12 September 2017

Het is intussen gekend dat het plaatsen van een waterverzachter een aantal voordelen met zich meebrengt.  Hier nog even de vijf voornaamste redenen op een rijtje waarom deze toestellen thuishoren in onze keuken. 

 1. Een waterverzachter geeft u de vrijheid om de materialen te kiezen die u het liefste wil. U gaat geen last hebben van kalkaanslag, dus u gaat geen agressieve poetsproducten nodig hebben die bepaalde materialen kunnen aantasten. Een marmeren of natuurstenen keukenblad gaat dus geen enkel kwaad kunnen.
  Dankzij de afwezigheid van kalksporen wordt het onderhoud van uw oppervlakken ook veel gemakkelijker. Neem dus die strakke roestvrijstalen spatplaat, kies gerust die trendy antracietkleurige gootsteen.
   
 2. Producten om kalkaanslag te bestrijden zijn niet alleen agressief, ze zijn ook duur. Investeer dat bedrag liever in uw keuken zelf, in plaats van in gevaarlijke poetsproducten. Zo heeft u er veel meer plezier van.
   
 3. Met een waterverzachter beschermt u uw investeringen. Heeft u een keukenkraan die kokend water levert? Een stoomoven? Een ingebouwd espressoapparaat? Dankzij uw waterverzachter hoeft u zich geen zorgen te maken. Daarbij heeft uw vaatwasser geen zout meer nodig, en blijven uw glazen en uw bestek er als nieuw uitzien.
   
 4. Dankzij zacht water komen de smaken van uw gerechten beter tot hun recht. Zeker als u gaat voor een combinatietoestel dat ontharding en filtratie met actieve kool combineert. De actieve kool zorgt voor lekker drinkwater van topkwaliteit in uw hele huis, dus ook in uw keuken.
   
 5. Van drinkwater gesproken, onthard water is absoluut drinkbaar en vormt geen enkel gevaar voor de gezondheid (voor zover u zich dat nog zou afvragen). Vermits calcium slechts in zeer beperkte mate wordt opgenomen via het drinkwater, heeft u de kalk in het water dus niet nodig om gezond te blijven. Het bewijs: er wordt geen calciumtekort ten gevolge van het drinkwater vastgesteld in streken met natuurlijk zacht water.

Heeft u nog verdere vragen of opmerkingen, of wilt u weten hoe een waterverzachter in uw keukenproject past? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Meer lezen over de behandeling van kalk? Download hier je gratis infobrochure.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan