Nieuwe waterontharder BWT Perla Seta combineert capaciteit, connectiviteit én veiligheid

Gepubliceerd op 17 November 2020

BWT (Best Water Technology) presenteert de waterontharder van de nieuwe generatie: de BWT Perla Seta. Uiterst zuinig en hygiënisch, een grote capaciteit, intelligente lekbeveiliging en een maximale connectiviteit: de nieuwe duplex-ontharder BWT Perla Seta heeft het allemaal. Geen wonder dat het water zachter aanvoelt.

Dubbele capaciteit

BWT Perla Seta is een duplex-waterontharder. Dat betekent dat hij uitgerust is met niet 1, maar wel 2 harskolommen om hard water te verzachten. De 2 harskolommen in de BWT Perla Seta werken adaptief parallel. De regeneratie gebeurt afwisselend en proportioneel: er wordt slechts 1 harskolom per keer geregenereerd, en dit enkel op afnameluwe tijdstippen. Bekijk de specificaties.

Quasi ongelimiteerd zacht water

Dankzij die bijna dubbele hoeveelheid ionenuitwisselingsmateriaal en die adaptief parallelle werking kan BWT Perla Seta 24/7 en quasi ongelimiteerd zacht water leveren, tot 50 liter per minuut of 3 m³ per uur. Dat is handig bij piekafnames zoals het vullen van een zwembad, het nemen van een hoog debiet douche of wanneer op verschillende plekken tegelijk water wordt gevraagd. Overal in huis genieten van de beste waterkwaliteit? Bekijk hier de BWT-producten voor bij jou thuis.

Lekveiligheid, overal in huis 

BWT Perla Seta is meer dan ‘alleen maar’ een waterontharder. Het toestel beschermt ook tegen waterschade in huis. Daartoe is BWT Perla Seta voorzien van intelligente veiligheidssystemen die in geval van een waterlek de watertoevoer en de spoelwaterafvoer afsluiten en in alarmstand gaan.

AQA Stop sluit de watertoevoer af wanneer er een lek is in het sanitair leidingnet, bij een lek aan het toestel of wanneer de draadloze leksensoren AQA Guard elders in huis een lek detecteren
AQA Watch alarmeert de gebruiker van zodra het toestel langer dan 10 minuten zeer kleine afnamedebieten vaststelt die op een lek in het verdeelnet wijzen.
Het AQA Safe-ventiel sluit bij een stroomonderbreking de spoelwaterafvoer af, maar laat de stuurventielen in hun bedrijfsstand staan en de voorgeprogrammeerde data behouden blijven.
BWT Perla Seta is standaard uitgerust met 1 AQA Guard-sensor die de vloervochtigheid direct onder of naast het toestel bewaakt. Optioneel kan de waterverzachter ook worden uitgerust met draadloze AQA Guard vloersensoren die op maximaal 10 andere plaatsen naar keuze toezien op de vloervochtigheid, en lekken zoals een gesprongen wasmachineslang detecteren. Je gezin plezieren met zo’n intelligente waterontharder? Vind hier een installateur in je buurt.

Maximale connectiviteit

BWT Perla Seta is uitgerust met een AutoCheck-zelfdiagnoseprogramma en een naderingssensor die de interactieve BWT-druppel op het toestel doet oplichten van zodra de gebruiker in de buurt komt. Een blauwe druppel geeft aan dat alles oké is, geel betekent dat er zout moet worden bijgevuld, en rood staat voor alarm. In het laatste geval geeft het multi-info 5”touchdisplay aan wat er precies moet gebeuren.

Verder kan BWT Perla Seta via een LAN-, wifi- of gsm-netwerk in directe verbinding staan met de BWT Best Water Home-app. Zo kan de gebruiker vanaf zijn gsm of computer de status van de BWT Perla Seta monitoren. De eigenaar krijgt ook meldingen als het zout moet worden bijgevuld of het toestel aan onderhoud toe is, hij kan het toestel in vakantiemodus zetten en vanop afstand hulp inroepen via de technische dienst van BWT, die de gegevens van het toestel eveneens vanop afstand kan oproepen. Wil je graag meer informatie? Neem contact op met de ervaren BWT-experts of check de veelgestelde vragen.

Nog zuiniger en hygiënischer

De luxueuze duplexwaterontharder BWT Perla Seta zorgt niet alleen voor zacht water in overvloed. Op elk moment van de dag, en hoe hoog je verbruik ook is. Het garandeert eveneens een extra zuinige en extra hygiënische werking.

Regeneraties gebeuren proportioneel en met het laagst mogelijke zoutverbruik. Een precisiepekelteller staat garant voor precisiebezouting. Er wordt niet meer onthardingszout aangewend dan er harscapaciteit is verbruikt om het water te ontharden. Het nauwkeurige mengventiel verzekert een constante resthardheid.

Extra hygiëne wordt verzekerd dankzij het feit dat de doorstroming van de harskolommen continu gebeurt. Behalve wanneer tijdens een periode met weinig waterafname 1 van de 2 harskolommen geregenereerd wordt, wordt stilstaand water vermeden.   

Daarnaast worden de harskolommen tijdens regeneratie niet enkel geregenereerd maar ook ontsmet: tijdens elke regeneratie wordt uit de pekel chloor aangemaakt om de harsen te ontsmetten. Heeft er 72 u. lang geen 100% regeneratie plaatsgevonden (omdat de harscapaciteit in die 72 uren nooit volledig werd opgebruikt), volgt automatische een 100% regeneratie. Ontdek hier alle voordelen van de BTW Perla Seta waterontharder.

Tot 15/11: niet te missen cashbackactie

Via de BWT-cashbackactie geniet je nog tot 15 november van € 200 cashback bij aankoop van een BWT Perla Seta. Koop je de waterontharder AQA Perla C aan, dan heb je recht op een cashback van € 125. Deze cashbackactie geeft tevens een korting van 10% op een bestelling via de webshop www.bwtwater.be. Download hier je cashback-cheque

De nieuwe waterontharder BWT Perla Seta overstijgt de vorige generatie waterverzachters op elk vlak. Interesse in deze topper? Vind hier een installateur in je buurt. Wil je graag meer informatie over de oplossingen van BWT? Neem contact met de ervaren BWT-experts of check de veelgestelde vragen.