Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?

Zoek je naar een oplossing voor kalk in je water? Dan kun je investeren in een waterverzachter. Wat zijn de voordelen van dit toestel? Ontdek ze hier.

Kalk in leidingwater

Als er te veel kalk in het water zit, spreekt men ook wel over hard water. Heb je last van een terugkerend wit laagje aanslag op je kranen en douchekoppen? Dan woon je mogelijk in een regio met hard water. De kalkaanslag kan je tijdelijk wegpoetsen, maar het probleem is mogelijk groter dan het lijkt. Kalk tast namelijk je hele woning aan, maar met een waterverzachter kun dit voorkomen.

Een woning zonder kalk

Een waterverzachter verwijdert kalk door middel van ionenwisseling, uit het water. Hierbij hechten de kalkmineralen zich aan de harsen in de tanken van het toestel. Na een tijdje zijn de harsen verzadigd en moet het toestel regenereren. Hierbij wordt de kalk losgemaakt met een zoutoplossing en naar de afvoer gevoerd. Doordat de waterverzachter kalk verwijdert, levert je dit heel wat voordelen op.

Sneller en gemakkelijker schoonmaken

Kalkvrij leidingwater betekent ook een badkamer zonder kalkaanslag. Dankzij een waterverzachter verstoppen je warmwaterkranen niet meer, kun je gemakkelijker poetsen en glanzen je badkamertegels weer als nieuw. Bovendien spaar je geld uit voor schoonmaakmiddelen. Zo is je badkamer terug een oase van rust.

Smakelijk eten en drinken

Ook in je keuken is het aangenaam vertoeven. Je serveert er de lekkerste gerechten op zuiver servies, en je beste wijnen in kraakheldere glazen. En bij het dessert? Drink je een heerlijk kopje koffie of thee. De afwas doe je met plezier want je vaatwasser doet al het werk. En zelf poets je met gemak je aanrecht, keukenkasten en kranen. Klaar voor de volgende ronde!

Streelzacht wasgoed

Dankzij zacht water is je wasgoed na één wasbeurt schoon en moet je bovendien hiervoor niet zoveel wasmiddel gebruiken. Je hebt langer plezier van je kleding, lakens en handdoeken nu ze lekker zacht aanvoelen en hun vezels hun soepel blijven. En je wasmachine? Die kun je laten draaien zonder een overstroomde wasruimte te vrezen.

Een gezond lichaam

Onthard water zorgt niet alleen voor zacht wasgoed, ook je huid voelt niet meer zo droog aan. Tijdens het douchen schuimt de shampoo en douchegel veel beter. En je haren? Die hebben een gezonde glans.

Energiebesparing

Dankzij een waterverzachter bespaar je heel wat energie tijdens het schoonmaken, wassen en koken. Maar ook bij het verwarmen van je huis! Je verwarmingsketel en boiler werken immers veel efficiënter zonder kalkaanslag. Je huis is sneller verwarmd en je betaalt minder energiekosten.

Langere levensduur

Niet alleen je boiler en verwarmingsketel gaan langer mee. Ook je huishoudelijke apparaten zijn minder snel aan vervanging toe. Zo heb je nog lang plezier van je waterkoker, koffieapparaat en andere warmwatertoestellen.  

Minder rekeningen

Dankzij zacht water heb je veel minder herstellings- en vervangingskosten. Een wasmachine, boiler, vaatwasser, leidingen, … als die stuk gaan, lopen de kosten snel op. Met een waterverzachter kun je tot zo’n 650 euro besparen*! Bovendien betaalt het toestel zichzelf in minder dan twee jaar terug.

*Volgens een studie van Aqua Belgica

Zelf de voordelen van een waterverzachter ontdekken? Test 40 dagen gratis de ultieme waterverzachter! Of wil je vrijblijvend gratis advies op maat over waterverzachters? Neem contact op.

In samenwerking met Kinetico Aquacare

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Kinetico Aquacare

Bouwen of verbouwen? Voorzie ook kwalitatief kraantjeswater!

Als bouwheer moet je met verschillende zaken rekening houden.

Haal kwaliteitsvol en milieuvriendelijk water in huis

Iedereen heeft graag kwaliteitsvol water thuis ter beschikking.

Op zoek naar een nieuwe keuken? Denk ook aan de waterkwaliteit!

Als je een nieuwe keuken gaat kopen, zijn er een heleboel dingen waar je op moet letten.

GRATIS Nieuwsbrief