Wat zijn de gevolgen van kalk voor je vaatwasser?

De vaatwasser is je graag geziene keukenhulp. Met plezier laat je de afwas aan hem over. Maar wat als hij stuk gaat en je keuken blank zet? Kalk is vaak de schuldige. Wat zijn de risico’s hiervan en hoe voorkom je ze?

Kalk in je huis

Te veel kalk in het water noemt men hard water. In dit water zitten calcium- en magnesiummineralen die, wanneer het water verwarmd wordt, zich tot kalk binden. Heb je kalk in je leidingwater? Dan merk je vast de nadelen. Voor je badkamer, wasruimte, keuken, wc, verwarming, … enzovoort. Kalk heeft dus een invloed op heel je woning.

Kalk in je keuken

Hoewel calcium en magnesium deel uitmaakt van ons voedsel, hebben we het liever niet in het ons water. In de keuken gebruiken we vaak warm water: om te koken, koffie te zetten, te poetsen, de afwas te doen, ... De vaatwasser gebruikt heet water om de vaat schoon te krijgen. En dat is niet ideaal…

Kalk en de vaatwasser

Lijkt je vaatwasser in staking? Dan kan kalk hem te pakken hebben. Een laagje kalkaanslag vermindert het rendement van je machine enorm en zorgt ervoor dat hij na een tijdje stuk gaat. Hierdoor stapelen de kosten weer op. Om niet te spreken van de berg afwas die klaarstaat.

Kalk en de afwas

Kalkaanslag merk je niet alleen aan je falende vaatwasmachine. Ook je glazen, servies en bestek hebben er onder te lijden. Die doffe waas die je ziet? Niet zo smakelijk! Hoeveel vaatwasserzout je ook gebruikt, het baat niet. De prijs van dit middel vliegt ook al snel de pan uit.

Een waterontharder voor zacht water

Dankzij een waterontharder geniet je van alle comfort in je keuken. Dankzij zacht water werkt je vaatwasmachine perfect en gaat hij en langer mee. Bovendien kun je minder wasmiddel gebruiken en het vaatwasserzout laten staan. Je hoeft niet meer af te wassen in de gootsteen en bespaart een hele hoop. Daar klinken we op! Met fonkelende, zuivere glazen natuurlijk.

Wil je de negatieve gevolgen van kalk vermijden? Vraag gratis vrijblijvend advies op maat over onze waterontharders.

In samenwerking met Kinetico Aquacare

Meer nieuws van Kinetico Aquacare

Bouwen of verbouwen? Voorzie ook kwalitatief kraantjeswater!

Als bouwheer moet je met verschillende zaken rekening houden.

Haal kwaliteitsvol en milieuvriendelijk water in huis

Iedereen heeft graag kwaliteitsvol water thuis ter beschikking.

Op zoek naar een nieuwe keuken? Denk ook aan de waterkwaliteit!

Als je een nieuwe keuken gaat kopen, zijn er een heleboel dingen waar je op moet letten.

GRATIS Nieuwsbrief