Wat doet hard water met je huid?

Water met te veel kalk beïnvloedt je woning. Maar heeft het ook gevolgen voor je huid? Wat is het effect van hard of zacht water? Ontdek het hier.

Is je leidingwater hard?

Hard water is water dat te veel kalk bevat. De hoeveelheid kalk in het leidingwater verschilt van streek tot streek. Heb je hard leidingwater bij je thuis? Dan merk je vast de negatieve gevolgen in heel je huis. Het brengt vooral veel herstellings- en vervangingskosten met zich mee. Maar dat is niet het enige…

Een droge huid

Heb je last van een droge huid, eczeem of andere huidproblemen? Dan is je huid misschien niet voldoende gehydrateerd. Vaak kunnen er meerdere oorzaken zijn voor deze klachten. Je genen, maar ook je omgeving spelen een rol. De hardheid van je leidingwater is zo’n omgevingsfactor.

Eczeem en andere huidproblemen

Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat hard water de huid uitdroogt. De mineralen in het water absorberen de natuurlijke oliën en het vocht in de huid. Hierdoor vernietigt het de natuurlijke barrière tegen bacteriën en maakt het de huid heel kwetsbaar. Dit kan serieuze kwaaltjes veroorzaken zoals eczeem. Hebt je al huidproblemen, dan verergeren de symptomen.

Tijdens het douchen en wassen

Woon je in een regio met hard water, dan merk je dit in de douche. Het duurt lang voor je shampoo of douchegel schuimt, dus gebruik je meer. De overtollige hoeveelheid zeep kan de droge of gevoelige huid irriteren. Ook gebruik je meer wasmiddel om je was schoon te krijgen. Hiervan blijft een laagje achter op je kleding, handdoeken en beddengoed waardoor huidaandoeningen verergeren.

Zacht water met een waterontharder

Een waterontharder verlost je van de kalk in je leidingwater. De mineralen calcium en magnesium hechten zich aan de harsdeeltjes in de tanken en worden bij het regenereren weggespoeld met een natriumoplossing. Zo kun je douchen met aangenaam zacht water en minder zeep. Hierdoor droogt je huid minder snel uit en is het gedaan met irritatie! Kies daarom een goede waterontharder en geef je huid een deugddoende pauze.

Wil je het effect van een waterontharder ontdekken? Neem dan vrijblijvend contact op voor gratis advies op maat.

In samenwerking met Kinetico Aquacare

Meer nieuws van Kinetico Aquacare

Bouwen of verbouwen? Voorzie ook kwalitatief kraantjeswater!

Als bouwheer moet je met verschillende zaken rekening houden.

Haal kwaliteitsvol en milieuvriendelijk water in huis

Iedereen heeft graag kwaliteitsvol water thuis ter beschikking.

Op zoek naar een nieuwe keuken? Denk ook aan de waterkwaliteit!

Als je een nieuwe keuken gaat kopen, zijn er een heleboel dingen waar je op moet letten.

GRATIS Nieuwsbrief