Kun je zelf de hardheid van je water meten?

Denk je dat je kalk in je leidingwater hebt? Of wil je weten of je waterontharder (nog) goed werkt? Dan controleert je best de hardheid van je water. Dat kan op verschillende manieren.

Heb je hard water?

Kleeft er kalk op je kranen, douchekoppen, tegels, … Dan is het tijd voor actie! Kalk in het water noemt men ook wel hard water. Dit kan voor problemen zorgen in heel je woning. Wil je weten hoe erg het bij jou thuis is gesteld? Test dan de hardheid van je leidingwater via teststrips of met een druppeltest voor een ruwe inschatting. Of laat, voor een correct resultaat, gratis je water testen door een waterexpert.

Zoek de hardheid op

Het kalkgehalte van het drinkwater in België verschilt van streek tot streek. Vraag je drinkwaterbedrijf naar de waterkwaliteit in je regio. Of doe een test online waarbij je je postcode ingeeft en zo de gemiddelde hardheid in je gemeente kan ontdekken. Opgelet, het resultaat dat je krijgt is vaak een indicatie.  

Meet zelf je water

Met een teststrip of met een druppeltest kun je je leidingwater zelf testen. De teststrip hou je enkele seconden in het leidingwater. Wanneer de strip verkleurt, kun je met de bijhorende kleurcode het resultaat aflezen. Met een druppeltest druppel je een indicatorvloeistof in het water. Verkleurt het water, dan weet je aan de hand van het aantal toegevoegde druppels het resultaat. Deze testen zijn oké maar zijn niet precies.  

Laten meten door een expert

Wil je zeker zijn van de hardheid van het leidingwater bij je thuis? Laat het dan vrijblijvend testen door een expert. Hij onderzoekt je water grondig, geeft een gedetailleerd resultaat en gratis advies op maat over een oplossing.

Dé oplossing voor kalk

Kalk in je leidingwater behandel je best met een waterontharder. Er zijn verschillende types, maar de hydraulische waterontharder met dubbele harstank is het meest interessant. Het toestel verwijdert kalk uit je leidingwater zonder elektriciteit te verbruiken. Zo geniet je 24 uur op 24 van heerlijk zacht water.

Wil je weten of je leidingwater hard water is? Maak vrijblijvend een gratis afspraak met een expert voor een wateranalyse.

In samenwerking met Kinetico Aquacare

Meer nieuws van Kinetico Aquacare

Bouwen of verbouwen? Voorzie ook kwalitatief kraantjeswater!

Als bouwheer moet je met verschillende zaken rekening houden.

Haal kwaliteitsvol en milieuvriendelijk water in huis

Iedereen heeft graag kwaliteitsvol water thuis ter beschikking.

Op zoek naar een nieuwe keuken? Denk ook aan de waterkwaliteit!

Als je een nieuwe keuken gaat kopen, zijn er een heleboel dingen waar je op moet letten.

GRATIS Nieuwsbrief