Een waterontharder: het belangrijkste toestel voor jouw droomkeuken

Gepubliceerd op 27 February 2019

Keukens zijn de laatste jaren geëvolueerd naar open conversatiekeukens. Ze maken deel uit van een grote leefruimte waar je gezellig kunt koken in het gezelschap van je gasten. Maar wat als kalk de pret komt bederven? Ontdek waarom een waterontharder het belangrijkste toestel is voor jouw keuken. 

Kies de keuken die je echt wilt

Droom jij van een open keuken, gemaakt uit de beste materialen, maar laat je die droom varen omwille van vieze kalkaanslag? Zonde! Met zacht water gun je jezelf comfort. Ga dus gerust voor dat natuurstenen tablet, die zwarte kranen of die roestvrij stalen keukenkasten. Ze behouden nog lang hun chique uitstraling. Ook huishoudtoestellen zoals een kokendwaterkraan, een stoomoven, een ingebouwde koffieapparaat of koelkast met ijsklontjesmaker zijn met een waterontharder binnen handbereik.

Ontwaak zonder ochtendhumeur

Hoe start jij je dag? Met een kopje koffie of thee om rustig te ontwaken? Misschien wel met de krant erbij? Dankzij een waterontharder geniet je van dit moment. Je proeft geen nare bijsmaken en start goedgezind aan de dag. Combineer je je waterontharder met een drinkwatersysteem dan smaakt een glas met water van de kraan even verkwikkend. Bovendien draag je hiermee je steentje bij voor het milieu.

Ontvang gasten zonder zorgen

Vroeger trok de gastvrouw (of -heer) zich terug in de keuken om te koken. Na het serveren van de maaltijd trok ze de deur gewoon dicht. Handig, want zo ziet niemand de berg afwas. Of de kalkaanslag … Maar echt gezellig is zo alleen koken niet. Pak je je hard water aan met een waterontharder dan kook je zonder zorgen. Jij en je keuken krijgen een glansrol, je serveert de heerlijkste gerechten en je servies en glazen zijn kraakhelder. En die berg afwas? Die zet je nadien gewoon in je vaatwasser. Smakelijk!

Doe de afwas zonder vloeken

Zien je glazen er onsmakelijk dof uit en krijg je je borden en bestek moeilijk schoon? Kalkaanslag is de boosdoener. Hoe meer kalk in je leidingwater zit, hoe meer vaatwasserzout je moet gebruiken. Bovendien gaat je vaatwasser ook sneller stuk. Een extra kost die vermeden kan worden. Verleng daarom de levensduur van je automatische afwashulp. Pak kalk in je leidingwater aan, bespaar op kosten en laat het vaatwasserzout achterwege.

Win tijd bij het schoonmaken

Wat is er zeer belangrijk in sterrenkeukens? Een opgeruimde, kraakheldere keuken voor en na de service. Dankzij een waterontharder maak je zeer vlot schoon. Je hoeft geen uren meer te schrobben om hardnekkige kalkaanslag weg te krijgen. Bovendien heb je minder detergent nodig, hierdoor bespaar je op heel wat kosten. Minder poetsen en meer genieten van waar het echt om draait: koken voor goed gezelschap.

Werking waterontharder

Een waterontharder met ionenwisseling maakt je hard leidingwater terug zacht. Het water stroomt het toestel binnen en de kalkdeeltjes hechten zich aan de harsen in de harstank(en). Zacht water stroomt uit je kraan. Het enige wat jij moet doen is af en toe het zout vervangen. Zo kan het toestel, wanneer de harsen verzadigd zijn, regenereren. Hierbij wordt de kalk samen met het zoutwater naar de riolering gevoerd. Laat het toestel ook twee keer per jaar controleren door onze onderhoudstechnieker.  

Interesse in een waterontharder? Informeer je via de brochure of neem vrijblijvend contact op.  

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan