Een waterontharder, het geheim voor een zachte huid?

Gepubliceerd op 20 March 2019

Heb je last van een droge huid of eczeem en heb je alles geprobeerd om dit te behandelen? Dan controleer je misschien best je water. Want hard water beïnvloedt niet alleen je woning maar ook je huid! Ontdek hoe een waterontharder kan helpen.

Een zacht babyvelletje

Er zijn heel wat tips en middeltjes die beloven je huid zacht te maken. Eet gezond, gebruik een dag- en nachtcrème, was je niet te vaak met zeep, bescherm je tegen de zon, drink veel water en minder alcohol, breng vocht in met een hydraterende crème, gebruik een micellaire reinigingslotion, vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, enzovoort. Maar wat als dit allemaal niet helpt?

Een geïrriteerde huid

Heb je een droge huid, eczeem of een ander huidprobleem, dan brengt dit heel wat ongemakken met zich mee. Een vervelend trekkerig gevoel na het douchen, jeuk, rode plekken die je probeert te verbergen, enzovoort. Vaak is het moeilijk om de oorzaak van een geïrriteerde huid te achterhalen. Misschien is je huid niet voldoende gehydrateerd, heeft het een genetische oorzaak of ben je allergisch voor een bepaalde stof in je omgeving.

Hard water, hard voor je huid

Een van die omgevingsfactoren die invloed kan hebben op je huid is de hardheid van je leidingwater. Medisch onderzoek bewijst dat hard water de huid uitdroogt. Onze huid heeft een beschermlaagje dat bestaat uit natuurlijke oliën en vocht. Kalk in je leidingwater tast dit laagje aan, waardoor de natuurlijke barrière tegen bacteriën beschadigd wordt en je huid kwetsbaar is. Je huid raakt geïrriteerd en droogt uit. Heb je aanleg voor huidproblemen of eczeem, dan verergert hard water de symptomen. Ontdek de hardheid van jouw leidingwater, laat een expert je water testen.  

Zepen en wasmiddelen

Douch je met hard water dan merk je dat je meer douchegel of shampoo moet gebruiken om het te laten schuimen. Maar wist je dat het teveel aan zeep de droge of gevoelige huid kan irriteren? Ook wanneer je meer wasmiddel gebruikt, kan het laagje dat achterblijft op je kleding, handdoeken en beddengoed je huid gaan irriteren. Hierdoor verergeren onderliggende huidaandoeningen.

Zacht leidingwater

Pak de oorzaak van je huidproblemen aan met een waterontharder. Het toestel verwijdert kalk uit je leidingwater met behulp van speciale harsen. De calcium- en magnesiumdeeltjes hechten hieraan en worden zo uit het water gehaald. Resultaat: zacht water stroomt uit je kraan. Er blijft geen neerslag van zeepresten en mineralen achter waardoor je velletje zijdezacht aanvoelt. Test nu 40 dagen een waterontharder en ontdek het helende effect van zacht water.

Wil je het hard water bij je thuis aanpakken? Neem contact op voor advies op maat over waterontharders.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan