Vochtbestrijding: oplossingen tegen opstijgend vocht

Gepubliceerd op
Vochtbestrijding: oplossingen tegen opstijgend vocht
Vochtbestrijding: oplossingen tegen opstijgend vocht

Wanneer je in je woning last hebt van opstijgend vocht, dan kan dat natuurlijk heel erg vervelend zijn. Opstijgend vocht voel je goed in je huis, je krijgt een muffe geur en er kan schimmel in je huis ontstaan. Opstijgend vocht is dus iets wat je absoluut niet in je huis wilt hebben. Daarom is het van belang om opstijgend vocht tegen te gaan. Dit kun je op verschillende manieren laten doen. Hieronder lees je precies wat je opties zijn als je last hebt van opstijgend vocht en wat je er tegen kunt doen om het in het vervolg te voorkomen.

Wat is opstijgend vocht?

Allereerst is het goed voordat je gaat kijken hoe je het probleem van opstijgend vocht kunt oplossen, naar wat het precies is. Op die manier weet je ook makkelijker hoe je het kunt voorkomen en wat er gebeurt als je er niks aan doet. Opstijgend vocht is namelijk water dat door materialen zich kan voortbewegen. De materialen kunnen bestaan uit beton of steen. Doordat het vocht omhoog gaat kan het gebeuren dat de muren ook nat worden. Dit kan voorkomen in verschillende gebouwen of huizen, dus ook jij kan hier last van krijgen in je woning. Over het algemeen krijg je last van opstijgend vocht in de kelders, toch kan het gebeuren dat het zich gaat verspreiden door het hele huis heen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom is het goed om dit probleem aan te pakken.

Hoe kun je opstijgend vocht tegengaan?

Er zijn verschillende manieren om opstijgend vocht tegen te gaan. Zo is het bijvoorbeeld van belang om een bedrijf in te schakelen die hier veel verstand van heeft. Op die manier heb je er geen werk mee en hoef je je geen zorgen te maken dat het niet wordt opgelost. Bij Vochtbestrijding Snel ben je aan het juiste adres en zij kunnen je helpen met deze problemen. Het is namelijk van belang dat je er snel werk van maakt, anders krijg je lelijke wanden en kan er schimmel ontstaan. Op vochtbestrijdingssnel.be kun je gemakkelijk kijken welke diensten zij leveren en welke dienst jij nodig denkt te hebben.

Technieken om vocht te laten verdwijnen

Verschillende manieren die zij kunnen toepassen om vocht te bestrijden in de wanden is bijvoorbeeld door de muren te injecteren. Dit is tevens ook een bekende methode om vocht in de wanden tegen te gaan. Ze boren gaten door de muur heen, die ze vervolgens weer opvullen met een soort gel. Die gel zorgt ervoor dat je geen vocht meer in de muren hebt zitten.

Daarnaast kunnen ze ook een ander trucje proberen om zo het vocht te laten verdwijnen. Denk hierbij aan het onderkappen van de muren. Onderkappen van een muur kan best een ingrijpende tactiek zijn om zo vocht te verwijderen. Zo moeten ze een vochtkering aanbrengen in de muur. Hiervoor moet wel wat metselwerk plaatsvinden.

Als laatste kun je er ook voor kiezen om ventilatiekokers te laten plaatsen in je huis. Door middel van deze kokers kan het vocht zich een weg banen naar buiten, zodat je geen last meer hebt van opstijgend vocht. De kokers worden geplaatst in de muren en daardoor kan het vocht naar buiten treden. Kies dus een optie die goed bij jouw huis past en pak dit probleem aan.

Opstijgend vocht: de gevolgen

Als laatste is het ook goed om te weten wat er gebeurt als je niks doet aan opstijgend vocht. Er zitten namelijk best wel wat gevolgen aan dit probleem. Als eerste kan het zijn dat je huis een muf geurtje krijgt door opstijgend vocht. Ook kan het voorkomen dat er schimmel in je huis komt, wat je natuurlijk absoluut niet in je huis wilt hebben. Schroom dus niet om hulp te vragen en pak dit probleem aan.

   

standaard