Vochtproblemen na je renovatie: zo raak je ervan af!

Vochtproblemen in je woning na een renovatie? De boodschap is duidelijk: je woning heeft dringend nood aan constante ventilatie. Ontdek hoe je daarvoor zorgt en tegelijkertijd de vochtproblemen aanpakt.

 

SOS vochtproblemen

Tijdens renovatiewerken maken we ons huis door isolatie vaak zo goed als luchtdicht. Door kieren en spleten volledig af te sluiten, moet je een pak minder verwarmen. Het nadeel van die ingreep is dat vocht geen uitweg meer vindt en gevangen zit in je woning. Met als gevolg: schimmelvorming en vochtproblemen.

De oplossing: ventileren

Wat kun je daaraan doen? Met decentrale ventilatie verbeter je het binnenklimaat én maak je komaf met schadelijk vocht. Ontdek hoe je vochtproblemen na een renovatie aanpakt met decentrale ventilatie D60.

Decentrale ventilatie

Er is weinig of geen breekwerk nodig om het systeem decentrale ventilatie D60 te installeren. De plaatsing vraagt slechts één ingreep: de ventilatie-unit ophangen aan een wand van een ruimte die grenst aan de buitenomgeving.

Geen luchtkanalen nodig

Luchtkanalen, die nodig zijn bij systeem C of systeem D, zijn bij dit systeem overbodig. Verse lucht wordt aangezogen en vervuilde lucht en vocht worden afgevoerd met een enkele unit. Het systeem neemt dus niet veel plaats in beslag. Bovendien is de D60 ook geschikt bij na-isolatie.

Decentrale ventilatie na renovatie: de voordelen

De D60 heeft een zeer hoge ventilatiecapaciteit, daarnaast is de unit compact én overschilderbaar.

Je geniet van een fluisterstille werking met uiterst energie-efficiënte warmterecuperatie. Bovendien heeft deze decentrale ventilatie-unit energielabel A, met sensor A+. De D60 ventileert per ruimte: daardoor is er maar een kleine investering nodig.

Wil je meer weten over de decentrale ventilatie D60? Neem contact op met een specialist en laat je adviseren. Tip: vraag ook je gratis brochure over ventilatie aan. Voor meer info: www.vasco.eu

 

In samenwerking met VASCO

Meer nieuws van VASCO

Flinterdunne oni nu ook Elektrisch, ontdek de Oni-EL

In hedendaagse goed geïsoleerde huizen, vaak uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen, vormt ele

Vasco lanceert compactste elektrische radiator ooit

In hedendaagse goed geïsoleerde huizen, vaak uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen, vormt ele

Vasco linkt verleden en toekomst met nieuwe ritmo-radiator

Heb je soms heimwee naar de look & feel van radiatoren uit grootmoeders tijd?

Warmtepompen: hoe onderhoud ik mijn ventilo-convector?

Wil je je warmtepomp inzetten om zowel te koelen als te verwarmen?

GRATIS Nieuwsbrief