Je vloer isoleren met pur? Hiermee ga je zorgeloos aan de slag.

15/09/2023

Purisolatie wordt nog altijd gebruikt om te isoleren. De hoge isolatiewaarde en de relatief lage kost is vaak een doorslaggevende factor. Je kunt gespoten purschuim als vloerisolatie gebruiken, dit is makkelijk want het kruipt ook in elke hoek en kier. Wel moet het correct geplaatst worden. Hoe kun je je vloer met pur laten isoleren zonder met dramatische gevolgen zoals verzakkingen te maken te krijgen?

Isoleren met purisolatie

Purschuim wordt vaak als vloerisolatie gebruikt. De isolerende laag schuim wordt op de vloerplaat aangebracht en dekt koudebruggen af zodat er geen warmte verloren gaat. Ook je spouwmuur, dak of zoldervloer kan je isoleren met purschuim. Dit is handig omdat het schuim moeilijk bereikbare plaatsen wel kan bereiken. Wat is er belangrijk om te weten als je je vloer wil isoleren met purschuim en hoe bekom je dit?

Zorg voor een droge vloerplaat

De betonnen vloerplaat waarop de purisolatie zal worden aangebracht moet kurkdroog zijn. Vaak is dat niet het geval omdat de stukadoor eerst nog de muren zal bepleisteren. Voor het bezetsel wordt veel water gebruikt, waardoor de vloerplaat ook nat wordt. Belangrijk is dat je dan niets overhaast en je de vloer laat drogen. Anders zal de laag purschuim zich niet hechten en zal het als een gapende wonde open komen te staan.

Versnel het droogproces

Vermijd dat je purisolatie opnieuw gedaan moet worden. De pur zo laten drogen dan maar? Dat kan. Maar wat als je niet zoveel tijd hebt en hierdoor je verdere planning in de soep dreigt te lopen? Schakel dan de hulp van een bouwdrogersbedrijf in. Die maken een inschatting van de situatie en kunnen je van bouwdrogers en ventilators voorzien. 

Lees ook: Wanneer komt een bouwdroger van pas?

Meer lezen over vloeren? Ontdek hier alle artikels.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.